13 Mart 2010 Cumartesi

KİM DEMİŞ NE DEMİŞ


''Futbol basit bir oyundur. Zor olan basit oynamaktır.''

Johan Cruyff

10 Mart 2010 Çarşamba

BU NE SEVGİ AH


"Livorno'yu eşimden daha çok sevdiğimi söylüyorlar.
Bu kesinlikle yanlış. Eşimi de en az Livorno kadar seviyorum."


Cristiano LUCARELLI

THE DAMNED UNITED


Brian Clough... İngiliz futbolunun inatçı keçisi. Aşırı hırsın ters teperse umulmadık yollara saptıracağını, sabır ve azmin bir insana neleri başarabileceğini göstermesi açısından mükemmel bir hayat hikayesi. Clough deyince aklıma Jose Mourinho gelir hep. Şu sözü bile ne demek istediğimi çok güzel özetliyor; ''"I certainly wouldn't say I'm the best manager in the business, but I'm in the top one." Zaten filmi izlerken de ister istemez bir kıyaslamaya giriyorsunuz. 44 günlük başarısız Leeds United macerasının ardından görevine son verilince basın mensuplarına yaptığı ''This is a terrible day...for Leeds United. << Bugün Leeds United için kötü bir gün>>'' açıklamasını yapması, en zor şartlar altında bile kendine güvenin başarıya ulaştıran bir etken olduğunu gözler önüne seriyor. Beyazperdeye uyarlanması bu ilginç gerçek hayat hikayesini daha yakından hissetmenizi sağlıyor. Dönem filmlerini oldum olası sevmişimdir. Çekimin kalitesi sizi o yıllara götürüyor sanki. Michael Sheen de mükemmel bir oyunculuk çıkarmış. The Damned United futbolu sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film.

HAT-TRICK NICK


Ben değil, The Sun attı bu başlığı aslında. Onlardan çaldım yalan yok. Porto'yu pornoya çevirdi Topçular bu gece. Wenger'in tersi pistir, çıkacaktı elbet Dragao'da yenen o 2. tuhaf golün acısı. Ama böyle çıkacağı, hele Bendtner gibi bir son vuruş acizinin yıldız olacağı kimsenin aklına gelmezdi heralde. Evet, Danimarkalı kimilerine göre belki çok iyi bir yetenek olabilir ama taktım bir kere kim ne derse desin. Sıradaki gelsin...

8 Mart 2010 Pazartesi

BARAJA GEL


Schifo, Klinsmann ve Djorkaeff. Diğerlerini çıkaramadım pek, bilen varsa yorum bölümüne yazabilir. Fotoğraf 24 Nisan 1994 tarihli Milan-Monaco Şampiyonlar Ligi maçından. Milan efsanesi Demetrio Albertini frikikten Monaco filelerini sarsmadan 4-5 saniye öncesi. O dönem şimdiki gibi rengarenk kramponlar yok, hepsi tek tip. Kıızılay dağıtmış gibi. Monaco klasik Tekel 2000 formasıyla sahada. Schifo da namaza durmuş sanki.

KADIN


Kimi der ki kadın
Uzun kış gecelerinde
Yatmak içindir.
Kimi der ki kadın yeşil bir
Harman yerinde dokuz zilli
Köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir.
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal
O benim kollarım bacaklarım.
Yavrum, anam, karım, kız kardeşim.
Hayat arkadaşımdır.


Nazım Hikmet