12 Eylül 2009 Cumartesi

DERBİ ANKET SONUÇLARI


Kısa süren derbi anketimiz sonuçlandı. Maçın başlamasına da artık 1 saatten az bir süre kaldı zaten. Taraftarlığı bir kenara bırakıp, iyi oynayanın daha doğrusu futbolun kazanması dileğiyle.

Beşiktaş:8 (20%)

Galatasaray:30 (71%)

Berabere biter:4 (9%)

Kullanılan oy sayısı: 42

11 Eylül 2009 Cuma

AHENKLE DANS


Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde sadece 1 golü var. Buna karşılık yer değiştiği Eto'o 4 gol atmış. Üstelik 1 tanesi de finalde Manchester'a karşı. Eski takımına karşı performansı merakla bekleniyor. Materazzi ile de şimdiden atışmaya başlamış. Kızdırmış Inter'in delisini. Materazzi ''O varken üstüste 3 şampiyonluk kazandık ama üzerine alınmasın. Bu başarı takım oyununun eseridir'' demiş.
Bizim bildiğimiz Zlatan son sözü sahada söyler. Sadece maç sırasında Materazzi'ye fazla yanaşmasın yeter

FIGO & BAIA


Luis Figo ve Vitor Baia. Yukarıdaki fotoğraf 1997 Kupa Galipleri Kupası finalinden. Barcelona PSG'yi Ronaldo'nun penaltı golüyle 1-0 mağlup ederken takımın başında Bobby Robson vardı. Yardımcısı da Jose Mourinho. Kupayı kaldıran kaptan da bize çok yakın bir isim. Gheorge Popescu.
İkili yıllar sonra UEFA'nın röportajında karşılaştılar. Anılar yadedildi, hafızalar tazelendi tabiki.
Röportajın ayrıntıları ve Şampiyonlar Ligi'nin en özel görüntüleri bu Cumartesi saat 12.30'da Star TV'de yayınlanacak olan Şampiyonlar Ligi Özel programında.

HAFTASONU MAÇLAR



12 Eylül Cumartesi

14:15 Motherwell-Glasgow Rangers / Futbolsmart
15:15 CSKA Moskova-Kryliya Sovyetov / Spormax
16:00 Orduspor-K.Erciyesspor / D Spor
16:30 Wolfsburg-Leverkusen / TRT 3
17:00 Celtic-Dundee United / Futbolsmart
17:00 Manchester City-Arsenal / Spormax
17:00 Stoke City-Chelsea / Spormax
19:30 Tottenham-Manchester United / Spormax
19:45 PSV-Roda / Futbol Smart
21:00 Galatasaray-Beşiktaş / Lig TV
21:00 Espanyol-Real Madrid / NTV
21:45 Lazio-Juventus / NTV Spor
22:00 Bordeaux-Grenoble / Kanal A
13 Eylül Pazar
14.00 Birmingham-Aston Villa / Spormax
15:30 Ajax-NAC Breda / Futbolsmart
16:00 Inter-Parma / NTV Spor
16:00 Ç.Rizespor-Samsunspor / D Spor
16:05 Cardiff City-Newcastle / Euro Futbol
16:30 Werder Bremen-Hannover 96 / TRT 3
17.00 İBB-Trabzonspor / Lig TV
18.15 Fulham-Everton / Spormax
21.00 Bursaspor-Fenerbahçe / Lig TV
22.00 Vitoria-Palmeiras / Spormax
22:00 Monaco-PSG / Kanal A

AH MALDINI AH


Umarım tez vakitte koltukları değişirsiniz. Yakışırdı bir Rosso Neri patronluğu 2. kuşak Maldini'ye. O da olur elbet bir gün. Why not?

SİHİRLİ SAYILAR '' 88 '' ve '' 28 ''

Sezon başında Newcastle United'tan Wolfsburg'a transfer olan Obafemi Martins şu ana kadar Inter ve İngiliz ekibinde forma giydi. Yeşil Beyazlı taraftarlar ise Nijeryalı golcünün performansını merakla bekliyorlar. Bence en az 3 sene forma giyecektir. Nerden biliyorsun dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü Martins Inter ve Newcastle'da tam 88 Lig maçına çıktı ve ilginçtir iki takımda da bu 88 maçta 28'er gol atmış. Ne istikrarmış.... Tabii Martins denince aklıma hemen hale hazırda Martins muhabbetinin döndüğü her noktada konuşulan aslında 24 değilde 28-29 yaşında olduğu konusuna da girmek istemiyorum...

10 Eylül 2009 Perşembe

DORADOS DE SINALOA


Bu takımın ismini şimdiye kadar duyan varmıdır bilmiyorum. İddaacılar biliyorlardır mutlaka. Gerçi daha 6 yıllık bir geçmişe sahipler. Meksika'da Liga de Ascenso'da mücadele ediyorlar. 2008 Clausura'da final oynayıp Club Leon'a kaybetmişler. ''Peki bize ne bu takımdan?'' dediğinizi duyar gibiyim. Sabır. Guardiola'nın futbolu bıraktığı takım Dorados de Sinaloa. 2 yıllık Al Ahli macerasının ardından B.A.E'den Meksika'ya zevk için mi gitti bilemeyiz ama futbol hayatını da orada noktalamış Pep.
Takımın çok da eski bir geçmişi yok, 2003'te kurulmuş henüz. Bir nevi Meksika'nın Çanakkale Dardanelspor'u yani. Futbolu orada bırakmış fakat iyi ki orada kalmamış. Yoksa böyle bir futbol dehasından mahrum kalırdık.

SERİE A

Ntv spor Serie A'yı aldı. Neden bu kadar geç kalındı anlamadım ama sonuçta iyi oldu. Eto'o, Mourinho, Pato'yu arada bir görmek lazım.

9 Eylül 2009 Çarşamba

KİM BU FUTBOLCU?


Guus Hiddink

7 Eylül 2009 Pazartesi

BREZİLYA'LIN KADAR KONUŞ


Kadrosunda Brezilyalı bulunmayan takımı tutana kız vermiyorlar artık memlekette. 18 takımlı ligimizde 26 Brezilyalı futbolcu var. 26.5 diyelim biz şuna.
Tabiki Fenerbahçe 6 Brezilyalıyla zirvede. Devşirme Vederson'u da eklersek rakam 7 oluyor. Eğer Edu da takımda kalsa zaten bir Brezilya milli takımı çıkıyordu kağıt üzerinde. Bir de bu takımı hala Zico'nun çalıştırdığını düşünün.
Gaziantepspor 5 Brezilyalıyla takipte. Onlar da Tabata'yı Beşiktaş'a yollamasalardı eşitleyeceklerdi rakamı.
Fenerbahçe Brezilyalı futbolculara ödediği 40 milyon dolarla Türkiye-Brezilya arası ticaret yapan bir çok şirketi geride bıraktı bile.
Ankaraspor, Antalyaspor, Diyarbakırspor,Eskişehirspor, Kayserispor ve Sivasspor'un kadrosunda Brezilyalı oyuncu bulunmuyor.

Takımlara göre dağılım da şöyle;

Ankaragücü (2): Luis Henrique, Diego Padilha
Beşiktaş (2): Bobo, Tabata
Bursaspor (1): Tadeu
Denizlispor (1): Douglas Braga
Fenerbahçe (6): Roberto Carlos, Alex, Andre Santos, Deivid, Bilica, Cristian
Galatasaray (1): Elano
G.Antepspor (5): Jorginho, Beto, Ivan, Cesar, Julio Cesar
Gençlerbirliği(3): Kahe, Sandro, Tozo
İst.Bş. Bld (2): Marqus Vinicius, Marquinhos
Kasımpaşa (2): Andre Galliassi, Andre Moritz
Manisaspor (1): Reinaldo de Souza
Trabzonspor (1): Alanzinho

Biz çocukken Yugoslavya ekolü vardı. 3 futbolcudan birinin adı ''-iç''le bitiyordu. Artık devir değişti, tabi sistem de değişti. AS gazetesinin araştırmasına göre 14 bin futbol takımının olduğu Brezilya'da 30 milyon futbolcu bulunuyor. O kadar kişi heralde sığmayacak dışarı taşacak. Az değil tam 89 farklı ülkeye futbolcu ithal ediyorlar. Oturup saymaya kalksan bitiremezsin.

TATİL ANILARI - 5

'' Ne tatilmiş, sıkıldık artık hem gelecek seneki tatil zamanın neredeyse gelicek, anlata anlata bitiremedin Marmaris'i dediğinizi duyar gibiyim. '' Tamam tamam artık son tatil anımı yazıyorum. Genellikle İngiliz ve İskoç ağırlıklı turistlerin uğrak yeri olan Marmaris'te akşamları eğlence tüm hızıyla süre dursun mutlaka bir televizyonda ya da perde ekranlarda o sırada ne maçı varsa açık şekilde duruyor. Yukarıda turistler için yapılan bir animasyon esnasında arkadaki maçı görebilirsiniz. Alt resimde de mekan çok karanlık olduğundan fazla belli olmasa da solda dikkatli bakarsanız dansözü görebilirsiniz ama hemen üstündeki ekranda maç tüm hızıyla devam etmekte. Ne diyelim adamların futbolu bir eğlence olarak gördükleri bir kez daha belgelendi.


6 Eylül 2009 Pazar

SÜPER BABA


UEFA tarafından yılın en iyi defans oyuncusu seçildi John Terry. Aynı zamanda İngiltere'de yapılan bir ankette de yılın babası seçilmişti. İkizlerden Georgie John ile antrenmanda ter atıyor. Tabi babalık vazifelerini de yerine getirerek.

BU KEZ GEÇEMEDİ


Rosario'da santraller kilitlendi. İlk 11'ler belli olunca ''bugünleri de mi görecektik'' dedim içimden. Koskoca Brezilya'ya 2 futbolcu veriyorsun kendi liginden. Hem de bu isimler banko ve sahanın yıldızları. Bana göre Andre Santos mücadelesiyle sahanın yıldızıydı.
Galatasaray'da yakın zamana kadar duran topları Sabri kullanıyordu. Zaten Rijkaard takımın başına geldikten sonra bir tek Ali Sami Yen'deki Tobol maçında Mustafa Sarp'ın attığı golde kullanmıştı serbest vuruşu. Onun dışında topun başında göremedik kendisini. Artık dünkü maçı izleyip, Elano'nun asistlerinin ardından bundan sonra değil topun başına geçmeyi, aklının ucundan bile geçirmeyi düşünmemiştir. Brezilya'nın eski duran top ustası Roberto Carlos emekliliğine gün sayarken, tecrübesiz denilen Elano, Rosario Central'de hatları kesen isim oldu.
Messili, Agüerolu bir kadroya mağlubiyet yakıştıramıyorum nedense ama Brezilya'nın ölüsü Arjantin'e yeter. Yetti de zaten. Maradona'nın yeni gözdesi Datolo attığı golün dışında sahadaki en mücadeleci isimdi. İtalya Ligi'nde Napoli'de de takip ediyorum. O'na maviler çok yakışıyor.