12 Ağustos 2010 Perşembe

MOURINHO&SA PINTO


Mourinho Porto'yu çalıştırdığı dönemde Bonfim'de otururken ev sahibi de Sporting Lisbon forması giyen Sa Pinto'dur. 2002-2003 sezonu. Porto-Sporting Lisbon maçı. Mourinho Porto'nun başında Sporting Lisbon maçına çıkıyor. İlk yarının sonlarına doğru Sporting'in sağbek oyuncusu Mourinho'nun önünde sakatlanır ve yerine sakatlıktan yeni kurtulan Sa Pinto girer. Devre olur ve Jose soyunma odasında Derlei'yi yanına çekerek gerekirse gol atmayı bile unutmasını ve sadece Sa Pinto'nun üzerine oynamasını ve O'nu yormasını söyler. İkinci devre başlar ve Sa Pinto'da yorgunluk belirtileri başgösterir.
Maçın bir anında Sa Pinto, Mourinho'nun yanına gelir ve diyalog şöyle gelişir;

Sa Pinto: Şu Derlei'yi çek artık tepemden!

Mourinho: Neden çok mu yoruldun?

Sa Pinto: Sakatlıktan yeni çıktım adam golü unuttu bana yükleniyor. Bıraksın artık yakamı.

Mourinho: İyi o zaman. Clayton'ı da alıyorum oyuna, hazırlan.

Sa Pinto: Sen delisin!

10 Ağustos 2010 Salı

FUTBOLUN DEVLERİ - MESSI


Star TV spor spikeri ağabeyim sevgili Uğur Önver'in özledim.com isimli ilk kitabının ardından ikinci kitabı, Futbolun Devleri - Messi kitapçılardaki raflarda yerini aldı. Üstelik bu kez futbolseverlerinin damarlarını Messi ile bamtelinden titretircesine.

"Messi, futbol tutkusu ile büyüdü. Daha okuma yazma öğrenmeden futbol okuluna başladı. Çelimsiz görünen bedeninden beklenmeyecek bir tekniği vardı. Tek çare, her gün iğne olmasıydı. Ama ailesi bu masrafı karşılayabilecek güçte değildi.

River Plate ise bu masrafı karşılamayı istemiyordu. Messi için umutlar tükenirken, hiç beklenmedik bir fırsat çıktı karşısına. Barcelona! Dünyanın en büyük kulübü, 13 yaşındaki Messi'yi kendi bünyesine kattı. Bit lakaplı küçücük bir çocuktan futbolda bir dünya devi olmaya uzanan yol!

İşte bunun sırrı bu kitapta! "

diyor ve Bill Shankly'nin bir cümlesiye özetliyor anlatmak istediklerini Uğur Önver...

"Bazı insanlar, futbolun bir ölüm-kalım meselesi olduğuna inanırlar. Sizi temin ederim ki ondan çok daha önemlidir."
-Bill Shankly "


Uğur Önver'in kaleminden Messi'yi okumak büyük keyif olacak.