14 Ocak 2011 Cuma

HANGİ AJAX?



''Hangi Ajax? Şu deterjan markası olan mı?''
Bu sözler bana değil eski Liverpool menajeri Bill Shankly'e ait. Üstad 7 Aralık 1966'da Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda karşılaşacakları Hollanda şampiyonu için böyle talihsiz bir cümle kurmuş malesef.
Sonuç mu? 5-1 ile Rinus Michels'in talebeleri ilk maçı sahasında galip tamamlıyor. Rövanşta da deplasmanda 2-2'lik skor elde edip Liverpool'u geçen Ajax, ne ilginçtir ki 3. turda Çekoslovakya temsilcisi Dukla Prag'a 1-1 ve 1-2'lik skorlarla mağlup olarak kupaya veda ediyor. Aşağıda o 5-1'lik Liverpool maçından minik bir kuble var.

Bu arada Ajax'ın armasının anlamına değinmek istiyorum. İlk arma kulübün kuruluşu olan 18 Mart 1900 yılından 1928 yılına kadar geçen süreçte Ajax forması giyen bir futbolcu figürüydü. Fakat sonrasında değişen armada Yunan mitoloji kahramanı ''Ajax'' yer almakta. 62 yıl bu armayı kullanan Amsterdam ekibi, 1990 yılında eski armanın çok karışık olmasından dolayı yeni armaya geçme kararı aldı. Yeni armanın en önemli özelliği, mitolojik kahraman Ajax'ın başını 11 çizgi oluşturması. Bu 11 çizgi, 11 Ajax futbolcusunu temsil ediyor.

MARAD10A


Futbolla biraz alakalıysanız ve Maradona'yı severseniz bu videoya bir yerde mutlaka rastlamışsınızdır. Napoli'de oynadığı (benim için masal yıllarıydı o dönemler) zamanlarda hayal meyal hatırladığım kabarık saçlı top cambazını, 1986 dünya kupası finalinde mahallenin kahvesinde parmaklarımın ucunda yükselerek izlemiştim. Bu videoda sevgili Diego bir maç öncesinde kramponların bağlarını bile bağlamaya gerek duymadan Opus'un Live is Life müziği eşliğinde hazırlanıyor. Hem dans, hem spor, hem estetik bu kadar mı keyif verir?

ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ

Sizleri zaman tünelinde bir yolculuğa çıkaracağım. Star Spor'da dile kolay tam 14 sene. Zaman öyle bir geçmiş ki farkına bile varmamışız belki de. Sabri kaptan pardon Ugan'dan bahsediyorum elbette. Geçmişe özlem duyanlar o anları tekrar yaşarlar belki de. Bu arada klibi hazırlayan Telegol yönetmen yardımcısı İlbey Şengül'e de selamımızı verelim ve izleyelim.

12 Ocak 2011 Çarşamba

FUTBOLCUNUN KARAKTERLİSİ


Ligimizde de böyle özü sözü bir topçular görmek isteriz:)

11 Ocak 2011 Salı

SÖZÜN DOĞRUSU


''Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.''

Jorge Horacio Messi-Celia Maria Cuccittini

10 Ocak 2011 Pazartesi

ARSENE VE SİNCAP


Futbol ile alakası olan hemen hemen herkes hatırlar o ânı. Highbury'de oynanan bir Arsenal-Villarreal Şampiyonlar Ligi maçında sahaya davetsiz bir misafir dahil olmuş ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Hatta maçın spikeri Ertem Şener bile anlatmayı bırakıp sincaptan bahsetmeye başlamıştı. 2009 yılında Arsenal kulübü kanser hastalarına destek vermek amacıyla bir resim sergisi açmış ve altta görünen Arsene Wenger ve Arsenal forması giymiş sevimli sincapın olduğu kare birinciliği kazanmıştı.