15 Ağustos 2009 Cumartesi

*MES QUE UN UNIFORME


Nike 19 Ağustos Çarşamba günü oynanacak olan Joan Gamper Kupası öncesi özel bir forma tasarladı ve satışa sundu. Kuruluş yılı olan 1899 formayla kısıtlı bu setin fiyatı 120 Euro. Barça kendi sahasında Manchester City'i ağırlayacak. Bu aynı zamanda son şampiyonun sezon açılışı. Kadrosunda Messi olan bir takım için '' Mes Que'' yani ''fazlası'' demek gayet normal.
Bu arada Barça'nın kurucusu olan Joan Gamper'ın FC Basel'in ilk kaptanı olduğunu ve Barcelona'yı kurarken renklerin FC Basel'den esinlenildiğini belirtmekte fayda var.

*Mes Que Un Uniforme=Bir Formadan Fazlası

SU MOLASI


Sezon başladı bizim de yoğunluk başladı. Programlar, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi derken belki eskisi kadar sık yazamayacağım ama yine de futbolun içinde olduğum için bir yanım hep burada. Takımlar bile su molası veriyor artık maçlarda bizim neyimiz eksik.

14 Ağustos 2009 Cuma

HAFTASONU FUTBOL

15 Ağustos Cumartesi
14:45 Chelsea - Hull City (Spormax)
14:45 Aberdeen - Celtic (Futbol Smart)
16:30 Bayern Münih - Werder Bremen (TRT 1)
17:00 Blackburn Rovers - Manchester City (Spormax)
17:00 Ipswich Town - Leicester City (Euro Futbol)
17:00 Rangers - Falkirk (Futbol Smart)
19:20 Newcastle United - Reading (Euro Futbol)
19:30 Everton - Arsenal (Spormax)
19:30 Trabzonspor - Diyarbakırspor (Lig TV)
19:30 Köln - Wolfsburg (TRT 1)
20:00 Lyon - Valenciennes (Kanal A)
21:30 Lokomotiv Moskova - CSKA Moskova (Spormax)
21:45 Galatasaray - Denizlispor (Lig TV)
22:00 Toulouse - St.Ettienne (Kanal A)
16 Ağustos Pazar
00:30 Palmerias - Botafago (Spormax)
13:30 PSV Eindhoven - Ajax (Futbol Smart)
15:30 Manchester United - Birmingham City (Spormax)
16:30 Borissia Mönchengladbach - Hertha Berlin (TRT 1)
18:00 Tottenham Hotspur - Liverpool (Spormax/Lider TV)
18:00 Nice - Rennes (Kanal A)
18:30 Schalke 04 - Bochum (TRT 1)
20:00 Spartak Moskova - FC Moskova (Spormax)
21:00 Fenerbahçe - Sivasspor (Lig TV)
22:00 Gremio - Flamengo (Spormax)
22:00 Marsilya - Lille (Kanal A)
17 Ağustos Pazartesi
21:00 Beşiktaş - Antalyaspor (Lig TV)

sporx.com

13 Ağustos 2009 Perşembe

CENI GİDİ CENI


Arkadaşın ismi Marcio Luiz Silva. Brezilya 2. liginde Atletico Goianiense'nin kalesini koruyor. Ne özelliği var peki? Hemen söyleyeyim. Haftasonu oynanan Ipatinga maçında frikikten attığı enfes gol, ağların tozunu aldı. Bu Güney Amerika'da havasından mıdır suyundan mıdır herkeste bir gol atma hastalığı var. Dünyanın en golcü kalecisi Sao Paolo'lu Rogerio Ceni suskun bu aralar. Marcio Luis Silva da boş buldu ortalığı haliyle. 1. ligde oynayıp o golün aynısından Ceni'ye atsın isterdim doğrusu.

FERNAND COULIBALY


Türkiye’ye ilk Bursaspor tarafından getirilen uzun pazarlıklar yapılan ama anlaşılamayan Malili futbolcu bir anda Adana Demir sporla anlaşmıştır.(Rivayete göre gerekçesi de havaların Adana’da daha sıcak oluşuymuş.) Bursaspor da boş durur mu onunla anlaşamayınca daha sonra Bursa’da efsaneleşen timsah yürüyüşünün mucidi Majid Mususi’yi kadrosuna katmıştır.
Ligimizde üç büyüklerde top koşturmuş futbolcular tanımlamasının yanına üç büyükler harici tüm takımlarda oynamış futbolcular tanımını eklemeyi başarmış bir kişiliktir çamaşır değiştirir gibi takım değiştirirdi kendisi. Paraya olan düşkünlüğüyle de bilinen oyuncuyu Celal Doğan’ın motivasyon şeklide bir hayli ilginçmiş. Gaziantepspor’da oynadığı dönemlerde, başkan bu oyuncuyu motive etmek için, önemli maçlardan önce, gol atıp atamayacağına dair ortaya bahis koyarmış ve çoğunu da Coulibaly kazanırmış. Essahtan da dini imanı paraymış adamın. Futbolu Diyarbakırspor formasıyla bırakmış ismi ve görüntüsünden dolayı kötü bir imaja sahip olsa da Türk vatandaşlığına geçip Muhammed Doğan ismini almış neşeli forvet. Muhammed isminde bir Hıristiyan'ı da ilk defa duymamıza sebep olan insan. Futbol emekçisi Kompelanın kankası memleketinde ‘’Birtanem’’ isimli diskoteği olan seyyah seni unutmadık…

Trainer

ESPANYOL


Espanyol sezon açılışı. Muhteşem bir koreografi.

BULUŞMA


Pep Guardiola ve Terry Venables. Yıllar sonra karşılaşınca böyle bir tablo çıkıyor ortaya. Pep henüz 13 yaşında 1984'te geçti O'nun eline. Venables o sıralar Barcelona A takımı çalıştırıyordu fakat yıllar sonra verdiği bir röportajda gözlerinin hep minik takımda oynayan o çelimsiz çocukta olduğunu söylüyordu. Yıllar geçti Venables 1987'de ayrıldı fakat Pep hep Barça'da kaldı. Kalmakla yetinmedi A takıma yükseldi, kaptan oldu, sonrasında da teknik direktör.
Eski hocasıyla hasret giderdi yıllar sonra genç teknik adam. Yıllar birinin saçlarına aklar düşürmüş, birinde olanı da götürmüş.
Bu arada gereksiz bir bilgi; Guardiola, Kuzey Meksika'da bir bitki çeşidine verilen bir isim.

GENÇ CESC


Çocuk zaten 22 yaşında ama yıllardır vitrinde olduğu için koca adam sananlar var. La Masia yıllarından bir kare. Zafer işareti yapmayı da unutmamış. Arsenal'de yaşlılar kategorisine girdi bile. Bence yuvasına dönmesi lazım ama Xavi ya da Iniesta grip bile olmuyorlar ki.

CANAVAR O


Dile kolay tam 127 kez milli formayı giymiş Cannavaro. Bir de EURO 2008 öncesi sakatlanmayıp da turnuvada forma giyebilseydi bu rekoru çok daha erkenden ele geçirebilecekti elbet ama olsun. 45 sene oynayan Maldini'yi sollamak da her babayiğidin harcı değildir.
Maradona Napoli'yi şampiyon yaparken saha kenarında top toplayıcılık yapıyordu Cannavaro. O'nu her gördüğümde aklıma, antrenmanda sakatlanmasının ardından sedyede ambulansa binerken, kırılan bacağına bakıp attığı enteresan tebessümü gelir.

SUSAMAK


Real Madrid fena halde susamış anlaşılan. Biz onları Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna susamış sanıyorduk oysa.

VELEZ SARSFİELD

Velez Sarsfield'ın forma tanıtımı. 11 as oyuncu + 3 yedek bu takım bu sene de şampiyon olur

12 Ağustos 2009 Çarşamba

YAŞ 35 KARİYERİN BAŞLARI


Eğer kaleciyseniz, yaşınız 34 ise hala Milan'da oynamak için bir şansınız var demektir.
Eğer kaleciyseniz, yaşınız 35 ise ve Milan'daysanız kariyeriniz başlamış demektir. Eğer hala kaleciyseniz, yaşınız 36'ya gelmişse bi zahmet Milan'ı bırakabilirsiniz.

BİR ZAMANLAR FIRTINALAR ESTİRİRDİM


Newcastle United ve Leeds United desem heralde fazlasıyla anlatmış olurum. O tribünler tıklım tıklımdı bir zamanlar. Ah bir düşmeyegör. Anında satarlar adamı. Bu ülkenin en vefakar taraftarı bile zamanında sırtını dönmedi mi takımına!

11 Ağustos 2009 Salı

TOPLAYIN ORTALIĞI


Adam Madrid'i mesken tuttu artık ama hala unutulamadı belli.

ENGLAND 2018

PM Joins stars in world cup bid
Yine dünya şampiyonu olmak istiyorlar heralde. Başka türlü olmayacak çünkü bu gidişle.

BENİM REAL MADRID'İM

4-1-3-2 oynatıyorum keyif benim değil mi? O kadar transfer yapmış başkan, onca para harcamış bir tek Arbeloa'yı dışarıda bırakmışım ama yapacak bir şey yok. Pellegrini bu takıma biraz hafif kaçacak gibime geliyor.

BİR BU EKSİKTİ


Bayan futbol takımları kuruldu, bayan hakemler maç yönetti, bayan spikerler futbol programı sundu, bayan spikerler maç anlattı. Bir Barbie'miz eksikti o da tam oldu. Yanlış anlaşılmasın bayanların futbolda ne işi var demiyorum tabiki. Ama ne bileyim, yani futbol erkek oyunu bence. Daha bir yakışıyor erkeğin ağzına. Yani nasıl diyeyim bir bayanın futboldan bahsetmesi, araba kullanması gibi bir şey. Feministler topa tutar şimdi beni :)

10 Ağustos 2009 Pazartesi

ÖZLÜYORUM


Tam 12 yıl olmuş. Nasıl geçmiş habersiz o güzelim yıllarım. 16 mblık bilgisayarda açılmasını beklerken, bir sevgiliyi beklermiş gibi heyecandan ölürdüm neredeyse her seferinde. Woo Hoo müziği eşliğinde giren introyu her seferinde sebebi belli olmayan bir inatla izler, oyunun ayarlarını takılan mouseum eşliğinde hızlıca yapmaya çalışır, oyuna başladıktan sonra da transa geçerdim. En çok da İngiltere milli takımının sağ açığı Batty'le, taç çizgisi kenarından geriye dönüp aniden kaleye vurarak attığım golleri özlüyorum.

9 Ağustos 2009 Pazar

ANKET SONUÇLARI


Başkan dev anketi 1. sırada tamamladı. Katılan katılmayan herkese teşekkürler.
Bu onur Steve G'nin.

Sonuçlar şöyle;

1-Gerrard (32%)

2-Totti (24%)

3-Del Piero (18%)

4-Raul (16%)

5-Puyol (8%)

6-Terry (2%)

FUTBOLİG


Bu gece 00.30'da STAR'da!

DANİEL JARQUE

İspanya Ligi'ni yakından takip edenler bu futbolcuyu tanır. 26 yaşındaki geçen sezonun kaptanı kız arkadaşıyla telefonla konuşurken fenalaşmış. Espanyol otelde kamptayken yemeğe inmeyince arkadaşları olayın farkına varmış.Kalp krizinden ölen bir futbolcu daha. Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.