26 Eylül 2009 Cumartesi

BU KEZ YEN BARİ


Fotojenik adam şu Galiani. Ama yüzü gözükmediği zaman. Milan'ın hali 5 hafta sonunda içler acısı. Udinese'ye mağlup olmuşlardı en son deplasmanda. Çocukluğumun aşkı 11. sırada Serie A'da. Elbette ilerleyen haftalarda kalite farkı kendini gösterecek ve üst sıralara tırmanacaktır. Serie A'nın yeni takımı Bari'yi ağırlayacak yarın kendi sahasında. O Bari de 12. sırada, sıralamada Milan'ın bir gerisinde. İlk haftada şampiyon Inter'den 1 puan almayı başarmıştı. Milan o sıkıntılı günlerin ardından bu kez galip gelir sahasında heralde. Eğer aksi olursa hafta içi FC Zurich karşısında bile güzel günler uzakta gözüküyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MATCHDAY 2



29 Eylül Çarşamba
E ACF Fiorentina 21:45 Liverpool FC
E Debreceni VSC 21:45 Olympique Lyonnais
F FC Rubin Kazan 19:30 FC Internazionale Milano
F FC Barcelona 21:45 FC Dynamo Kyiv
G FC Unirea Urziceni 21:45 VfB Stuttgart
G Rangers FC 21:45 Sevilla FC
H Arsenal FC 21:45 Olympiacos FC
H AZ Alkmaar 21:45 R. Standard de Liège

30 Eylül Perşembe
A FC Bayern München 21:45 Juventus
A FC Girondins de Bordeaux 21:45 Maccabi Haifa FC
B PFC CSKA Moskva 19:30 Beşiktaş JK
B Manchester United FC 21:45 VfL Wolfsburg
C AC Milan 21:45 FC Zürich
C Real Madrid CF 21:45 Olympique de Marseille
D APOEL FC 21:45 Chelsea FC
D FC Porto 21:45 Club Atlético de Madrid

* CSKA Moskova ile Beşiktaş tarihlerinde ilk kez karşılaşacak.
* Bayern Münih ve Juventus Şampiyonlar Ligi'nde 5’inci kez karşı karşıya gelecek. Galibiyetlerde Juventus’un 3-1’lik üstünlüğü bulunurken, Almanlar grup maçlarında iç sahadaki son mağlubiyetini 2004 yılında Juventus’tan almıştı.
* Eski Real Madrid'liler Gabriel Heinze ve Fernando Morientes bu kez Marsilya formasıyla Santiago Bernabeu'ya çıkacaklar.
* Kazan şehri tarihinde ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçına ev sahipliği yapacak.
* Liverpool geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasman maçlarında hiç maç kaybetmedi.
* Sevilla Glasgow Rangers'a konuk olacak. İspanyol ekibi, 2007 yılında UEFA Kupası'nı Glasgow'da kaldırmıştı.
* Glasgow Rangers kendi sahasında son 20 yıldır bir İspanyol takımını yenemedi.
* Arsenal geçen sezon yarı finalde kendi sahasında Manchester United'a kaybedene kadar 5 yıldır sahasında maç kaybetmiyordu.

HAFTASONU MAÇLAR

26 Eylül Cumartesi
13:00 Zenit-CSKA Moskova / Spormax
14:45 Portsmouth-Everton / Spormax
15:00 Zeytinburnuspor-Bozüyükspor / Dem TV
16:00 Wolfsburg-Hannover 96 / TRT 3
17:00 Stoke City-Manchester United / Spormax
19:00 Ç.Rizespor-Altay / D Spor
19:00 Real Madrid-Tenerife / NTV
19:30 Fulham-Arsenal / Spormax
20:00 Valenciennes-Marsilya / Kanal A
19:30 Ipswich-Newcastle / Euro Futbol
20:00 Antalyaspor-Fenerbahçe / Lig TV
21:00 Malaga-Barcelona / NTV Spor
22:00 Lyon-Toulouse / Kanal A
22:30 İngiltere (U20)-Uruguay (U20) / TRT 3
27 Eylül Pazar
00:30 Palmeiras-Atletico PR / Spormax
16:00 Orduspor-Konyaspor / D Spor
16:00 Friburg-M'Gladbach / TRT 3
16:00 Juventus-Bologna / NTV Spor
18:00 Lille-Nice / Kanal A
18:00 Sunderland-Wolves / Spormax
18:30 Hoffenheim-Hertha Berlin / TRT 3
20:00 Galatasaray-Eskişehirspor / Lig TV
20:00 Denizlispor-Manisaspor / Spormax
21:45 Milan-Bari / NTV Spor
22:00 Bordeaux-Rennes / Kanal A
22:00 Sao Paulo-Corinthians / Spormax
22:30 Honduras (U20)-Macaristan (U20) / TRT 3

25 Eylül 2009 Cuma

GELMESEYDİN!


Mahallenin delisi geri dönüyor! Pepe'den bahsediyorum elbette. 20 Nisan'da Getafe ile oynanan maçta ortalığı kan gölüne çevirmişti resmen. Casquero'ya attığı bu tekme kasten adam öldürmeye teşebbüstü aslında 10 maç az bile. Doldurdu cezasını geçtiğimiz Zurich maçında formasını giymişti. Şimdi La Liga'ya da dönüş yapıyor. Gelmeseydi daha iyiydi!

24 Eylül 2009 Perşembe

ARE YOU CONTE?


Tanıyamadım ilk bakışta. O da saç ektirmiş. Juventus defansının eski yıldızının futbolculuk döneminde de saçları varla yok arasındaydı zaten. Angelo Gregucci'nin yerine Atalanta'nın başına getirildi geçtiğimiz günlerde. Bari'yi Serie A'ya çıkardıktan sonra görevden ayrılmıştı. İmaj falan yapmış, saç ektirmiş. Yakışmış da hani. Walter Zenga'dan da bekliyoruz böyle bir hamle. Hatta Zenga'yı İtalya 90 Dünya Kupası'ndaki haliyle yeniden kalede görmek istiyoruz. Çok mu uçtum ne?

ANKET SONUÇLARI


'Hangisi En İyi Futbol Filmi?' diye sormuştuk, güzel bir ilgi oluştu ankete. Green Street Hooligans haricinde diğer filmler kafa kafaya yarıştılar. Benim tercihim bir Stallone hayranı olduğum için, ustaya saygımdan Zafere Kaçış'tı. Katılan katılmayan herkese teşekkürler. Anket sonuçları aşağıda;

Green Street Hooligans: 43 (34%)

Gol Kralı İnek Şaban: 20 (15%)

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar: 17 (12%)

Zafere Kaçış: 16 (12%)

Taçsız Kral: 15 (11%)

Goal 1: 15 (11%)

Shaolin Soccer: 7 (5%)

Kullanılan oy sayısı: 133

23 Eylül 2009 Çarşamba

SEN SEN OL HEVES ETME


Robben'le Ribery kısa zamanda iyi kaynaştı. Hani okullar başladıktan, sınıflar belli olduktan sonra yeni kayıt olan uslu bir çocuğu en son sıraya sınıfın en yaramazının yanına koyarlar ya bu da o hesap oldu. İkili Bundesliga'yı sallıyorlar ama mühim olan Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıdır elbette.
Robben de iyi uyum sağladı ve Ribery gibi bir kılla geçinnmeyi başardı. Hatta tavsiyeler bile veriyor artık. ''Sen sen ol heves etme, aklın varsa Real Madrid'e gitme'' demiş Hollandalı, Fransız futbolcuya. Bir bildiği var elbet ama düşünüyorum da futbolcu olup da Real Madrid'e gitmeyi istemeyen var mıdır acaba?

BENİM CITY


Yüzde 10'luk bir açık vardı onu da kapattı Şeyh Mansour. Paraya ne diyor bilmiyorum artık. Manchester City'nin tamamına sahip oldu artık. Ben olsam o Adebayor, Tevez falan maç ve antrenmanlar dışında da sarayda mutfakta çalıştırırdım. Zevk benim değil mi kardeşim?

22 Eylül 2009 Salı

21 Eylül 2009 Pazartesi

ESKİ TOPRAK


O'nu kel kafasıyla değil de lüle lüle saçlarıyla hatırıyorum 1996 yılından, EURO 96 çeyrek finalinden. Fransa-Hollanda maçında kaçırdığı penaltı hala hafızamda. Hollandalıların penaltı özürlü olduğunu dünya alem bilir. Sahanın heryerine yayılacak bir sistem yarattılar, ama yıllardır penaltı atışlarını gole çevirmeye bir çare bulamadılar. Seedorf da bu akımın başarılı! bir öncüsüydü zaten. Fransa'nın penaltı atışları sonrasında 5-4 kazandığı ve kendisinin penaltıyı kaçırmasının ardından Hollanda'nın elenmesinin akabinde akan gözyaşları çimlere damlayarak yeni bir başlangıç oldu O'nun için. Gerçi sağolsun Bursa'da oynanan ve Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 kazandığımız Hollanda maçında da bir penaltıyı gole çeviremeyip sevince boğmuştu yurdum insanını. Sonrasında hep tırmanışa geçti O. Üç ayrı takımda Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan tek isim Clarence Seedorf. Bundan büyük bir onur olamaz heralde.
Dün yine baktı ne Pato'dan, ne Inzaghi'den, ne de Huntelaar'dan hayır var, 75. dakikada aldı sazı eline, indi çizgiye, yolladı topu filelere. 33 yaşına geldi ama hala taş gibi. 10 numara tartışmalarının yaşandığü dünya genelinde sırtında 10 numara olsa bile O daima 1 numara.

ŞAŞI BAK ŞAŞIRT

INTER-BARCELONA MANZARALARI



Zanetti'nin kaptanlık bandı günün anlam ve önemini yansıtıyor.





Eski dostlar düşman olmaz.



Messi Puyol'un şefkatli kollarının altında.



Roberto Baggio ve Pep Guardiola maç öncesi sohbet ediyor.


İbrahimovic ve Messi maç öncesi dua olayını abartıp namaza durmuşlar.

20 Eylül 2009 Pazar

BU AYAKLAR KİME AİT?


Tahminleri bekliyorum.

Doğru cevap ''en erken'' alessio cerci'den Zlatan Ibrahimovic olarak geldi. Bu kolaydı, ileride daha da zorlaşacak söyleyeyim.

BELLAMY'SİN KARDEŞİM?


Büyük takımın, büyük golcünün farkı burada işte. United kaçtı, City kovaladı. United attı, City attı. Bir Bellamy vardı sahada tam bir bela oldu Kırmızıların başına. Ama bir futbolcu 2 gol atar maçın kaderini değiştiremez, bir yıldız sonradan oyuna girer tek dokunuşuyla takımını uçurur. Michael Owen diyorum başka da bir şey demiyorum. Efsane geri döndü!Nihayet...

MANCHESTER DERBİSİ

Evet herkesin merakla beklediği maç geldi çattı. Ama City'de ki eksikler maçın havasını biraz sarstı. Ferguson bile Adebayor'un derbide oynamayacak olması çok kötü dedi. Tabii bu bir şanştı onun için aslında çok sevinmiştir ama açıklama bçyle yapılmalı. Tevez ve Robinho hatta Kompany,Michael Johnson,Santa Cruz, Benjani de yoklar. Hughes'e bu kadar forvet alınır mı diye soruluyordu sezon başı adam demekki haklıymış. Rahatsız Bellamy ile ilerde tek oynar Wright Philips ve Petrov ile destek vermeye çalışır diye tahmin ediyorum. Manchester United geçen seneki gibi iyi oynamasa da maçları kazanmayı biliyor. Haftaiçi de Beşiktaş karşısında güle oynaya, yürüyerek galibiyet alıp döndüler. Ferdinand ve Van der Saar önemli iki eksik olsa da haftalardır böyle oynuyorlar. Fletcher ortasaha da kendini çok geliştirmiş Anderson'u da Alan Smith gibi kullanıyor. Forvet arkası oyuncuyu daha geride oynatarak topa hakim olma çabası var. Maç 15:30'da Spormax'te. Allahtan yabancı spiker olayı yeniden açıldı. Umarım güzel bir maç olur.