2 Şubat 2011 Çarşamba

DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN BABA


Beni sadece 1 kez üzmüştü Metin Oktay. O da bundan yıllar önce kaybettiğimiz trafik kazasında. Henüz 9 yaşında bir çocuktum, o kadar yazılı görsel kaynağımız da yoktu ama biliyorduk Metin Oktay ruhunu. Çünkü bizi bu renklere bağlayanlar, O'nun futbolculuk dönemini yakından yaşayan ve renklere bağlılığı Metin Oktay ile misyon edinenlerdi. Kardeşim ve bana futbolu sevdiren Mehmet amca bir oğlu olsa adına Metin koyacak kadar koyu bir Galatasaraylıydı. Ve bize O'nu Mehmet amca anlatmıştı. O yüzden 9 yaşında bir çocukken hüngür hüngür ağlamıştım Metin Oktay'ı kaybedince. Yaşasaydı bugün 75 yaşında olacaktı. Ama şimdi O'na hem doğumgünün kutlu olsun, hem de toprağın bol olsun diyoruz.

''Sarı-Kırmızılı renklere küçüklükten beri hayrandım. Galatasaray İzmir'e geldiğinde okuldan kaçar, maça giderdim. Bence Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım.''

FORMAYA GEL VOL.2


Sırada Amerikan Ligi MLS'ten isim erozyonuna uğrayan bir takımın, Kansas City Wizards'ın mazide kalmış bir forması var. Sözkonusu takımın şu anki ismi Sporting Kansas City. 1995 yılında kurulmuş çiçeği burnunda bir takım aslında. 15 yıl Kansas City Wizards ismini taşıyor, Kasım 2010'da ise Sporting Kansas City ismini alıyor. Yukarıdaki forma da beyefendilerin 1999-2000 sezonu iç sahada giydikleri forma. Gökkuşağından bozma ve dalgalı olması da rakiplerin kafasını karıştırmak için tasarlanmış olsa gerek. Ama bunu tasarlayan arkadaş öncesinde ne içmiş merak da etmiyor değilim hani.

GÜNDÜZ TEKİN ONAY'I RAHMETLE ANIYORUZ


İlla ölüm veya doğumgünü yıldönümü olması gerekmez bir insanı anmak için. Dünya gözüyle tanımak istediğim bir insandı, toprağı bol olsun. Dün akşam İZ TV'de hayatını anlatan bir belgesel izledim ve gözlerim doldu. Futbola adanan koca bir ömür. Gündüz Tekin Onay gibi insanlara ihtiyacı var futbolumuzun. ''Ekmek paramı kazanmak için şu topun kaleye girmesini 40 yıl bekledim'' diyordu bir cümlesinde. Duygulanmamak elde değil. Toprağı bol olsun Gündüz Hocanın.

Hayat felsefesini ve gençlere önerilerini tek bir cümlede özetliyordu Gündüz Hoca;

''Topu kalbinize yakın tutun.''

VEFA KONYA'DA BİR SEMT İSMİ DEĞİL


Bilindiği üzere Konyasporlu futbolcu Branimir Poljac trafik kazası geçirip futboldan uzak kalmıştı. Ülkesine dönüp tedavisini sürdüren futbolcusuna Konyaspor sahip çıkmış ve Bank Asya 1. Lig şampiyonluk kupası ile birlikte şampiyonluk primini tedavi gördüğü Norveç'teki klinikte vermişti. Bununla da kalınmayıp takım otobüsüne Poljac'ın dev resmi basılarak tam bir vefakarlık örneği sergilenmişti. Bu tabloyu görüp duygulanmamak elde değil. Dünya Fair Play Konseyi ve Dünya Spor Yazarları Birliği de bu manzaraya seyirci kalmayarak Dünya Fair Play Ödülü'ne Konyaspor'u layık görmüş. Keşke her zaman böyle güzel tablolar görebilsek ve futbolun sadece saha içinde oynanmadığını anlayabilsek.
Küme düşmek hiçbir şey, insanlık her şey...

31 Ocak 2011 Pazartesi

KIRMIZI VE MAVİ


Hani nerede kaldı Liverpool aşkı? Bu kadar mıydı? Zamanı geldi asla yalnız yürümedi ama turnusol kağıdı gibi bir gecede renk değişiverdi. Kırmızıdan maviye terfi etti. Gerçi O iki renge de yabancı değil. Atletico Madrid'de oynarken kırmızıyı da maviyi de iyi bilirdi. Şimdi de ikisini birleştirdi. Don't panic!!!

30 Ocak 2011 Pazar

AMAN DİYEYİM BEN SANA!!!


Panathinaikos ligde Olympiakos'u takibe devam ediyor. 1 maç fazlayla da puan farkını 4'e indirdiler. Yoncalar bu hafta sahasında Ergotelis'i ağırladı. Birbirinin kopyası iki golle de evine uğurladı. 6. dakikada gol perdesini açan Gilberto Silva arka direkte topa öyle bir uçtu ki az kalsın kafasını kale direğine vuracaktı. Ergotelisli futbolcu da golün üzüntüsünü bir kenara bırakmış heyecanlı gözlerle Gilberto Silva'yı izliyor.