4 Temmuz 2009 Cumartesi

MAÇ ANILARINIZI YOLLAYIN YAYINLAYALIM



Şimdiye kadar gittiğiniz maçlarda başınızdan geçen enteresan olayları, yaşadığınız ilginç hatıraları bize yollayın yayınlayalım. Hem hafızalarımızı tazeleriz, hem de güzel bir paylaşım olur. Maç önü, maç sırasında ve maç sonunda unutamadığınız bir anınız varsa, o maçla ilgili aklınızdan çıkaramadığınız güzel detayları bizlerle paylaşın, DESPORTIVO'da yayınlayalım. Burası sadece bir blog değil, aynı zamanda sizin de düşüncelerinizi yansıtabileceğiniz bir paylaşım sitesi. Paylaşarak büyüyoruz.
Maç yazılarınızı, murat.turker@startv.com.tr adresine yollayabilirsiniz. Değerlendirmenin ardından maç anılarınız sırasıyla yayınlanacaktır.

3 Temmuz 2009 Cuma

CHELSEA'Lİ BOLT



Dünya rekortmeni falan ama dengesiz adam şu Usain Bolt. Bir gün bakıyorsunuz Manchester United antrenmanında, kafayı çeviriyorsunuz eline Chelsea formasını almış. Utanmasa tüm Premier Lig takımlarını dolaşacak.

Chelsea'nin resmi antrenman içeceği olan firmanın düzenlediği bir organizasyonda Chelse kulübü A takım doktoru Mark Gillett yaşayan efsane Jamaikalı atlet Usain Bolt'a, geçen yaz Pekin'de kırdığı 100 metre rekoru olan 9.69 numaralı bir Chelsea forması hediye etmiş. Bir sonraki durak Liverpool olur heralde. Kırmızı da yakışır hani Usain'e.


ADAM OLACAK ÇOCUK #5


Rafael Márquez

SERIE A'NIN YENİ SAKİNLERİ


Eski yüzler geri döndü. Kimi 1 yıl aranın ardından, kimi 10 yıllık bir ayrılık sonrasında. Hepsi birbirinden köklü kulüpler. Bizim belediye takımları gibi değil yani. Arkalarında kocaman bir şehri temsil ediyorlar. Parma'nın gurbet hasreti bir yıl sürdü. Fazla dayanamadılar dönüş yaptılar. İyi ki de yaptılar. Serie A denilince ezelden beri akla gelen ilk takımlardan biridir Sarı Lacivertliler köklü geçmiş ve başarılarıyla. Cassano'nun memleketi Bari de 2000-2001 sezonunda küme düşmesinin ardından, bu sene Serie A'ya ''katılalım bâri'' demiş ve teşrif etmiş. Livorno da 10 senelik bir ayrılığın ardından yeniden Serie A'da.

UEFA EUROPA LEAGUE 1.TUR MAÇLARI


İlk maçlar dün oynandı. Sürpriz çıkmadı favoriler kazandı genelde. İlginçtir hiç bir maç berabere sonuçlanmamış. Galatasaray 2. turdan katılıyor elemelere. Rakip bu maçlardan birinin galibi değil, Kazakistan'dan yani dünyanın diğer ucundan Tobol. İsmi 'Avrupa Ligi' olan bir organizasyonda Orta Asya'nın bağrından bir takım olması tuhaf elbette. İlginç rakipler çeker Galatasaray genelde. Tromso de dünyanın en kuzey noktasında yer alıyordu. Marjinal takım Galatasaray, seviyor uç noktaları.
Dün oynanan maçlarda geçmişte Türk takımlarıyla eşleşmiş tanıdık isimler var.

Sutjeska Niksic 1 - MTZ RIPO 1
Lahti 4 - Dinamo Tirana 1
Grevenmacher 0 - Vetra 3
NSI Runavik 0 - Rosenborg 3
Szombathelyi Haladas 1 - Irtysh 0
Sligo Rovers 1 - Vllaznia 2
Olimpi Rustavi 2 - B36 Torshavn 0
Anorthosis 5 - Kaerjeng 0
Slaven Koprivnica 1 - Birkirkara 0
Zimbru Chisinau 1 - Okzhetpes 2
Lisburn Distillery 1 - Zestaponi 5
Helsingborg 3 - MIKA 1
Valletta 3 - Keflavik 0
Dinaburg 2 - JK Nomme Kalju 1
Buducnost 0 - Polonia Warsaw 2
Narva Trans 0 - Rudar Velenje 3
Motherwell 0 - Llanelli 1
Banants 0 - Siroki Brijeg 2
Spartak Trnava 2 - Inter Baku 1
Dinamo Minsk 2 - Renova 1
Randers 4 - Linfield 0
Simurq Zaqatala 0 - Bnei Yehuda 1
Fram 2 - The New Saints 1

HAFİF KAÇTI


Raul Albiol attı imzayı çekti üzerine beyaz formayı. Transferi pek sansasyonel olmadı. Asıl patlama Ronaldo'da bekleniyor. O zaman stat dışına taşar kalabalık heralde.
9 yaşından beri Valencia'da olan, Valencia A takımı formasını 9 sene terleten genç! Raul Albiol Madrid'de artık. Bu Real Madrid'de var bir mıknatıs. Piyasada ne kadar Raul varsa çekiyorlar kendilerine.

2 Temmuz 2009 Perşembe

VALENCIA YENİ SEZON FORMALARI


Valencialılar da çıkmışlar podyuma. Kappa'dan ilginç bir tasarım. Kulübün sembolü olan yarasayı bayağı bir ön plana çıkarmışlar.



Göğüs kısmındaki UNIBET yazısı biraz fazla büyük olmuş hatta taşmış denilebilir. Onun dışında beğendim ben.

DZEKO MİLAN'A MI ?


Milan çok diretiyor bu dönem O'nun için. Haksız da sayılmazlar. Gençliğimizin genç Inzaghi'si artık yaşlandı kocaman amca oldu. Shevchenko zaten ayrıldı. Geriye kaldı Pato, bir tutam da Boriello.
Bundesliga'da geçtiğimiz sezon bütün maçları takip ettim. Sabri Ugan'la beraber hazırlıyorduk Futbol Smart için Bundesliga dosyasını. Gönüllerimizin takımı ilk maçtan beri Wolfsburg'du. Ayrı bir sempatimiz vardı Kurtlara ve her maçın anlatımında gollerde birlikte coşuyorduk Sabri Ugan'la. Wolfsburg'u sırtlayan iki isimden biri olan Grafite 2013'e kadar uzattı sözleşmesini. Dzeko da uzatmıştı ama teklif büyük yerden olunca, Milan gibi bir takımdan gelince şöyle bir yutkunuyor insan. Almanya'da şampiyon bile olsan Rossoneri'lerin yeri bambaşkadır heralde. ''Bırakın gideyim'' diyor Dzeko. Evet, keşke bıraksalar da gitse. Boşnak golcünün Milan'da yıldızını daha bir parlatacağına hiç şüphem yok.

BUONNANOTTE&FALCAO



Adidas'ın yeni reklam filmi. İki genç yıldız döktürüyor.

1 Temmuz 2009 Çarşamba

BÖYLESİ RAKİP TAKIM BAŞINA

ATÇI FERGIE & AŞÇI FERGIE



Alex Ferguson çok yönlü bir insan. Rock of Gibraltar isimli bir atı vardı ve O'na iyi kazandırmıştı. Hatta 2002 yılında ''Yılın Yarış Atı'' seçilmişti.



Hatta David Beckham ve arkadaşlarını bir keresinde zorla Chester yarışlarına bile götürmüş. Kendileri bundan çok keyif aldıklarını gizlemediler daha sonrasında. Jokey arkadaş da pek bir içten öpmüş Fergie'yi.



Atlar kesmemiş olacak ki kulübün mutfağına da el atmış tecrübeli teknik adam. Hani kulübün her kademesinde aktif derler ya o hesap. Fazla söze ne hacet.

UÇMA OWEN



3 milyon Euro imza parası + senede 3 milyon Euro ve 4 senelik anlaşma istemiş.

HALA MADRID !


Kaka dün gece 8 numaralı formayla ilk defa Barnebau'ya çıktı. 28 televizyon kanalının naklen yayınladığı stadda yaklaşık 50 bin kişinin bulunduğu şov bütün futbol medyasının gözünü Madrid'e dikmesine sebep oldu. Mükemmel bir şovdu. Forma numarası belli olmadan 2000 forma sattı Real Madrid ve sanırım 8 numaralı formadan 50 bine yakın satarlar.Haftaya da Cristiano Ronaldo'nun şovu yapılacak aynı görkemli töreni orada da göreceğiz. Muhtemelen 10 numarayı alacaktır Ronaldo.

Bugün itibariyle Benzama'yı da kadrosuna katan Real Madrid 3-2-5 taktiğiyle oynayacak herhalde. Büyük bir kıyım yaparlar. Belki 1-2 futbolcu da Türkiye'ye gelir.
Casillas
Ramos - Pepe - Albiol - Marcelo
Guti(Gago)-Diarra
Ronaldo - Kaka - Robben
Benzema (Raul-Nistelrooy-Higuain)
Parantez içleri uzar gider.

30 Haziran 2009 Salı

BOJAN NE YAPIYOR?

HENRY'NİN ÇOCUKLUĞU


Tipe bak :)

ALMANYA'NIN GENÇLERİ


U21 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda finalde İngiltere'yi 4-0 gibi ezici bir üstünlükle devirerek kupaya uzandılar. Takımı bir zamanlar Samsunspor'da teknik direktörlük yapan Alman futbolunun önemli isimlerinden Horst Hrubesch çalıştırıyor. İngiltere karşısında ilk 11'de forma giyen önemli isimler var ve çoğu Bundesliga'da bu sezon şampiyonluğa oynayan takımlarda forma giydiler. Mesut Özil finalde maçın adamı seçilmiş. Beter olsun diyorum. 48. dakikada takımın 2. golüne imza atmış. Diğer goller 23'te Castro, 79 ve 84. dakikalarda Wagner'den gelmiş. Takımda devşirme çok isim var. Mesut da bunlardan biri. Sadece bizim gurbetçiler değil, başka ülkelerin de gurbetçileri var o topraklarda. Örnekler çoğaltılabilir.

Sami Khedira: Tunus asıllı
Ashkan Dejagah: İran asıllı
Marko Marin: Sırp asıllı
Anis Ben Hatira: Tunus asıllı
Gonzalo Castro: İspanyol asıllı
Jerome Boateng: Gana asıllı
Dennis Aogo: Nijerya asıllı
Chinedu Ede: Nijerya asıllı
Mesut Özil: Türk asıllı

Bu saydığım isimlerden 4'ü finalde İngiltere'ye ilk 11'de karşı forma giydiler. Almanlar harmanlamayı iyi yapmışlar ve kaliteli bir ekip kurmuşlar. Hepsinin ortak özelliği Almanya doğumlu olmaları. Bu gençler ileride çok takımın canını yakar benden söylemesi.

29 Haziran 2009 Pazartesi

KADRO NOSTALJİ #3 PARMA 94



Yıldız kaynıyor resmen. Zola, Asprilla, Sensini, Brolin... Şimdiki Parma eskiye rahmet okutuyor. 2008-2009 sezonunda Serie B'yi 2. tamamlayarak asıl yerleri olan Serie A'ya döndüler. Özlüyoruz eskileri yalan yok.

GİZLİ KAHRAMAN İLYAS


12 yaşında minik takımda başlayan ve tam 9 yıl süren Galatasaray kariyeri. Şu anda Galatasaray'a 9 yıl hizmet veren isim azdır. 28 Kasım 1996'da oynanan Gençlerbirliği kupa maçında kaçan penaltı ve akabinde hızla başaşağı giden bir kariyer. 9 farklı takımda oynadı o yıldan beri İlyas. Bugün de 10.suna imzayı attı. Adanaspor'lu artık o 1. Feldkamp döneminin 'gelecek vadeden' yıldızı.
İlyas Kahraman belki o Türkiye Kupası maçında penaltıyı kaçırmıştı ama, çok değil aynı sene yani 24 Nisan 1996'da Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Türkiye Kupası final rövanş maçında, uzatmaların 116. dakikasında sol kanatta Uche'yi geçtikten sonra topu içeri çeviriyor ve Saunders gelişine çok sert vurarak topu ağlara gönderiyordu. Herkes bugün golü atan Saunders'ı hatırlar ama o golde aslan payı İlyas'a aittir ve o gol Galatasaray'a Türkiye Kupası'nı getirir. Fakat o golden 7 ay sonra, aynı sene içinde de İlyas'ın Galatasaray kariyeri, kaçırdığı penaltının ve Galatasaray'ın elenmesinin ardından sona erer.
Hayrettin o 18 penaltıdan birini kurtarsa, şu an durum nasıl olurdu acaba?

DORTMUND'TA UZADI


Transfer dönemi tüm hızı ile devam ede dursun, Türk takımlarının ağzını sulandıran oyunculardan Nuri Şahin 2010 Haziranında Dortmund'la sona erecek olan sözleşmesini 2013 yılına kadar uzattı. E artık bir zahmet gazetelerimiz Nuri'nin Türkiye'ye transfer haberlerine de son noktayı koyar. Gerçi '' Sözleşmesini uzattı ama kiralık formülü aranıyor '' haberlerini de duyabiliriz.

GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN


Maçın teknik taktik analizine hiç girmeyeceğim. O olay beni aşar, hele hele Ömer Üründül gibi 'sayın herşeyi bilen' bir abimiz varsa benim ne haddime. Belliydi maçın 'top bir o kalede bir kalede' şeklinde geçmeyeceği. Nitekim öyle de oldu. Top hep 'o' kaledeydi ve futbolun adaleti aslında bir nevi kendisini gösterdi. Amerika'ya yazık oldu belki ama 2 gol atıp üstüne yatarak, bir final maçında kupaya uzanmak üstelik Brezilya karşısında biraz zordu. Rakip belki bir başka takım olsa Amerika'ya 2. golden sonra bile verilebilirdi kupa.
İkinci yarıya golle başlamak maçı getirdi belki de. İlerleyen dakikalarda Brezilya öyle bir dalga dalga geldi ki değil Tim Hovard, kalede iki kaleci olsa bile bu maçın gideceği ikinci devrenin başından belli olmuştu neredeyse. Dani Alves ve Elano değişiklikleri, diğer mahallede dayak yiyen çocukların, abilerini çağırıp olaya kesin çözüm getirmeleri gibi birşeydi sanki. Zaten en sonunda da tecrübeli kaptan Lucio olaya el pardon kafa koyarak, evlerine en az yarım saat erken dönmelerini sağladı arkadaşlarının.
Brezilya'yı kutluyor ve artık 2010'u bekliyoruz. Sepp Blatter her ne kadar yaptığı son açıklamada yüreklere su serpmese de -vuvuzela 2010 Dünya Kupası'nın bir simgesi olacaktır- demişti, o futbol şöleni için 'vuvubelaya' rağmen' tam 1 sene beklemek zorundayız.
Bizim de Konfederasyonlar Kupası için hazırladığımız nacizane bier anket vardı ve dün itibariyle sonuçlandı. Oylamaya katılanların favorisi de Brezilya oldu.

Konfederasyonlar Kupası'nı hangi ülke kazanır?

1- Brezilya %73
2- İspanya %17
3- ABD %10
4- G.Afrika %0

28 Haziran 2009 Pazar

OGUCHI ONYEWU



Nijerya asıllı Belçika vatandaşı Fransa'da doğdu Beşiktaşlı oldu ABD milli takımında oynuyor ismi Japon isimlerini andırıyor. Spiker Erdoğan Arıkan Fenerbahçe ve Sivasspor ile adı anılıyor dedi maç esnasında. Sivaslılar alınmasın ama yazık olur öyle bir durumda. Wikipedia'da an itibariyle (22.06 pm) Fenerbahçe'nin futbolcusu olarak gözüküyor. 4 numarayı bile kapmış. Goodbye Edu goodbye.