27 Kasım 2009 Cuma

24 Kasım 2009 Salı

NEFES-VATAN SAĞOLSUN


Son zamanlarda izlediğim en anlamlı filmlerden biriydi. Şiddetle tavsiye ediyorum.

UÇ UÇ BÖCEĞİM


''Annen sana terlik pabuç alacak''. Böyle derdik küçükken elimize gariban bir uğur böceği geçirdiğimizde. Bugün de iki teknik adamın da elinde birer uğur böceği var. Önemli olan onu uçurabilmek. Üstelik bunun terlik pabuç derdi yok, gruptan çıkabilmek yeterli. Zor maç zor. Bir tarafta Pep, diğer tarafta Jose. İkisinin de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yüzüğü var. Bu maç grupta birinin düğümünü çözer, birinin boynuna ilmiği geçirir o derece.

Atıp tutmayı sevmem ama içime 1-1 doğuyor sanki. Inter seviyor son dakikalara iliştirmeyi. Barcelona büyük bir çoğunluğunu önde götüreceği maçta, son yumrukla afallayabilir. Bunlar birer tahmin tabii. Tutmama olasılığı daha çok. Olsun en azından bahis oynayıp para kaybetmiyorum. Kazanan havalara uçar, kazanamayan da alır eline defteri kalemi hesaba kitaba başlar. İlker Yasin anlatacak, Rıdvan Dilmen yorumlayacak. Mikrofonlarımız Camp Nou'da.

23 Kasım 2009 Pazartesi

GOLE GEL GOLE

Anderlecht dün oynanan maçta kendi sahasında Roseleare’yi 3-1 mağlup etti. Fakat bu galibiyetten çok Anderlecht’in 2. golü maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın 34. dakikasında sol kanattan kullanılan taç atışının ardından ceza yayı üzerine gelen topu Boussafa önünde buldu ve kaleye doğru sert bir şut yolladı. Roseleare kalecisi Jurgen Sierens topu kontrol ettiğini sandı ama kendisinin bile inanamayacağı bir golü ağlarına gönderdi. Anderlecht bu golle 2-0 öne geçerken, gol Boussafa’ya yazıldı.

22 Kasım 2009 Pazar

DEFOLU WIGAN


Bir Premier Lig maçında görmeye alışık olmadığımız değil, görmediğimiz bir skordu. Futbol bilginleri çıkıp ''fi tarihinde vardı böyle bir maç nasıl bilmezsin?'' diye ola ki beni yerse de boynum kıldan incedir, hatırlamıyorumdur, saygı duyarımdır, gerisi teferruattır. Hepsini geçelim nasıl olur da bir Premier Lig takımı 9 gol yer onu anlamak güç. Defoe gol atmadı resmen abarttı. 9. dakika açılan gol perdesi de Wigan'ın Londra semalarında dokuz doğurmasıyla sonuçlandı. Son olarak; kalecilerin gol yedikten sonraki bakışlarına bir dikkat edin. Çok masum ve çaresiz oluyorlar. Garibim Kirkland nasıl da içlenmiş öyle.

KURTLAR VADİSİ GLADIO


Sinema eleştirisi yazmıyorum o çok ayrı bir konu. Futbola zor yetişiyorum bir de sinemaya el atamam her ne kadar sinema okumuş olsam da.
İyi bir Kurtlar Vadisi takipçisiyseniz, yakın tarihle yakından ilgileniyorsanız ve İskender Büyük hayranıysanız bu filme gidin derim. Galasına katılmak, oyuncularla buluşmak şahsım adına ayrı bir keyifti. Gidenler gitmeyenlere anlatmasın. Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutması açısından kesinlikle görülesi bir film.