29 Haziran 2009 Pazartesi

GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN


Maçın teknik taktik analizine hiç girmeyeceğim. O olay beni aşar, hele hele Ömer Üründül gibi 'sayın herşeyi bilen' bir abimiz varsa benim ne haddime. Belliydi maçın 'top bir o kalede bir kalede' şeklinde geçmeyeceği. Nitekim öyle de oldu. Top hep 'o' kaledeydi ve futbolun adaleti aslında bir nevi kendisini gösterdi. Amerika'ya yazık oldu belki ama 2 gol atıp üstüne yatarak, bir final maçında kupaya uzanmak üstelik Brezilya karşısında biraz zordu. Rakip belki bir başka takım olsa Amerika'ya 2. golden sonra bile verilebilirdi kupa.
İkinci yarıya golle başlamak maçı getirdi belki de. İlerleyen dakikalarda Brezilya öyle bir dalga dalga geldi ki değil Tim Hovard, kalede iki kaleci olsa bile bu maçın gideceği ikinci devrenin başından belli olmuştu neredeyse. Dani Alves ve Elano değişiklikleri, diğer mahallede dayak yiyen çocukların, abilerini çağırıp olaya kesin çözüm getirmeleri gibi birşeydi sanki. Zaten en sonunda da tecrübeli kaptan Lucio olaya el pardon kafa koyarak, evlerine en az yarım saat erken dönmelerini sağladı arkadaşlarının.
Brezilya'yı kutluyor ve artık 2010'u bekliyoruz. Sepp Blatter her ne kadar yaptığı son açıklamada yüreklere su serpmese de -vuvuzela 2010 Dünya Kupası'nın bir simgesi olacaktır- demişti, o futbol şöleni için 'vuvubelaya' rağmen' tam 1 sene beklemek zorundayız.
Bizim de Konfederasyonlar Kupası için hazırladığımız nacizane bier anket vardı ve dün itibariyle sonuçlandı. Oylamaya katılanların favorisi de Brezilya oldu.

Konfederasyonlar Kupası'nı hangi ülke kazanır?

1- Brezilya %73
2- İspanya %17
3- ABD %10
4- G.Afrika %0

Hiç yorum yok: