25 Ağustos 2009 Salı

DONBASS ARENA


Fotoğrafta Sivasspor maçı öncesi Shakhtar'ın stadı görünüyor. Arka planda UFO gibi gözüken ise Shakhtar Donetsk'in yeni stadı Donbass Arena. Projenin yapımına 2006 yılında başlandı. Üstelik inşaatı bir Türk firması ENKA üstleniyor.

Projenin maliyeti kağıt üzerinde 250 milyon $. 50.000 kapasiteli olacak yeni stat. Aynı zamanda Ukrayna'nın Polonya ile birlikte düzenleyeceği 2012 Avrupa Şampiyonası için en önemli göstergesi. Henüz bitmeden UEFA'nın elit statlar kategorisine girdi bile.

29 Ağustos'ta bir Shakhtar maçıyla değil de Beyonce konseriyle açılışı yapılacak. Belki Shakhtar Donetsk de Süper Kupa'yı alıp bu keyife eşlik eder belli mi olur. 29 Ağustos aynı zamanda Donetsk'te ''Madenciler Günü'' olarak kutlanıyor. Shakhtar kelimesi ''kömür madencisi'' anlamına geldiği için açılışı anlamlı bir günde yapmak istemişler.

Stat aynı zamanda konser mekanı olarak da hizmet verecek. Bunun yanında stadın içinde Shakhtar Donetsk müzesi ve kulübün resmi alışveriş mağazası da bulunuyor.
Stadın yapımından itibaren günbegün takip edilmesi için stadı dışarıdan gösteren bir kamera sistemi de mevcut. Buyurun buradan takip ediniz. Kimbilir belki Cumartesi günü Beyonce'u da görebilirsiniz.

1 yorum:

erdem dedi ki...

hatta dayımda işçi olarak calıstı orda