3 Ekim 2009 Cumartesi

MAÇ ANILARI #2 TRİBÜNDE OLAMASAK DA...


Goztepemiz.net isimli blogun sahibi Ozan Işık yollamış yıllar öncesinden bir anısını. Oldukça keyifli ve geçmişe götüren bir yazı. Galatasaraylılar o maçta hayatının futbolunu oynayan Göztepeli tombul Göksel'i hala sevgiyle yadediyorlardır eminim.

''Selamlar kendi blogumda da yazdığım 2002 yılındaki Göztepe-Galatasaray maçıyla alakalı bir anımı paylaşmak istiyorum.
İzmir'den saygılar, sevgiler
Ozan Işık - Goztepemiz.Net

Göztepe'mizin süper ligde olduğu 2001-2002 sezonuydu. O zamanlar ben üniversite son sınıftaydım, kardeşimse üniversiteye yeni başlamıştı sanırım. Annemizin de amerikan desteğiyle kapalı istememize rağmen fazla yük olmamak için açık tribünden almıştık kombineleri.
Bir önceki yazıda bahsettiğim 3 Mart 2002 tarihindeki Galatasaray maçı gelip çatmıştı. Buca'dan atladık belediye otobüsüne ver elini Atatürk Stadı. Maçın başlamasına takriben yarım saat var, bilet gişelerinde ve turnikelerdeki insan kuyruğunu görünce "allahtan kombinemiz var" dedik. Kombineleri gösterip stadyum yerleşkesine (kompleks de deniyor) ve sonra da açık tribün turnike sırasına girdik. "Stada maç başladıktan sonra gireriz herhalde" diye düşünürken bir bağırış çığırış, ne oluyo falan derken kötü haber geldi, stad kapıları tribünler dolduğu için kapatılmıştı. Etrafta küfür eden, feryat figan bağıran, polisle ağız dalaşına giren, polisin "erken gelseydiniz, zaten yenileceksiniz" gibi laflarıyla iyice çıldıran bizler çaresiz evin yolunu tutmaya başladık. Dışarısı o kadar kalabalıktı ki sanki maç bitmiş taraftarlar evlerine dönüyordu.
Halkapınar otobüs duraklarına geldik ve tekrar 70 nolu Buca otobüsüne bindik, otobüs hınca hınç Göztepelilerle doluydu, şoför bile şaşırıp "maç kaç kaç bitti?" dedi biz de "7-0" aldık diye dalga geçtik. Peki o kadar Göztepelinin olduğu yerde tezahürat olmaz mı? olur tabi. O arada Göztepe'mizin gol attığı haberi gelmez mi, otobüs sallanmaktan devrildi devrilecek, neyse ki kazasız belasız yolculuğu atlattık, eve döndüğümüzde Göztepe 2-0 Galatasaray skorunu tvde görünce biraz da evde tezahürat yapmıştık ama o maçta tribünde olamayışımız bize çok acı gelmişti.
Not: Atatürk Stadı o maçta açık ve kapalı tribün tamamen dolmuştu(ki kapasite 40.000 civarı), kale arkalarında da Gsliler vardı. Maça giremeyen de en az 5.000 kişi vardık dışarıda. Neden Göztepe İzmir'dir, işte bu yüzden.''

5 yorum:

Ozan dedi ki...

burada aslında en dikkat çekici olan kombine sahibi insanların ülkemizde stadyumlara girememe gibi risklerinin olması. komik ama gerçek, ve hala yaşanıyor. en son sarıyerle oynadığımız karşılaşmada yaşandı bu tip sorunlar.

sananeyav dedi ki...

bu maça eniştem götürmüştü beni 13 yaşındaydım. maçın başlamasına 2 saatten fazla bir zaman kala girmiştik açık tribüne oda zar zor.

ozan abinin eline yüreğine sağlık çok güzel yazmış, o günü tekrar yaşadım valla...

Tuner dedi ki...

ya ozan valla bravo. guzelim aniyi paylasip sonunda hic alakasiz 'goztepe bu yuzden izmirdir' e baglamissin ya gercekten tebrikler=) hatta 82 yilinda 80 bin kisi o stadi doldurdu ya ikinci lig macinda o gun belli oldu o zaman izmir ve karsiyaka =))))

S.H dedi ki...

Bu maç; maç öncesinde Lucescu'nun sahaya bakmak için çıktığı ve soyunma odası dönüşünde yardımcısına '' Arkamızda iyi seyirci desteği olacak, takım için daha iyi '' dediği ve '' Onlar Göztepe taraftarı bizimkiler kale arkasındakiler '' cevabını aldığı maç değil mi ?

Ozan dedi ki...

@tuner
ya tuna sana da bravo, her yerde karşıma çıkıp anti görüşler iletmesen olmuyor, yırtık dondan çıkar gibi. nedir bu çekememezlik