10 Kasım 2009 Salı

PEP SAMİ YEN'E GELMİŞ


Tarih 23 Kasım 1994. Çok değil 12 gün sonra 15. senesi dolacak. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki peşpeşe 2. senesi. Takımlar seremoniye çıkıyor. Önde Kaptan Bülent, hemen ardında Steauce, saçsız kral Suat ve rahmetli Sedat Balkanlı. Pep Guardiola'nın yüzünde ''maç bitse de evimize gitsek'' ifadesi. Önündeki kaleci bozuntusu da şimdiki öğrencisi Sergio Busquets'in babası Carles Busquets.

Akın Göksu'nun eşsiz! anlatımı ve Hayri Hiçler'in doyumsuz yorumları maçı cehenneme çevirse de Galatasaray ilk yarıyı 1-0 geride tamamlamasına rağmen Hakan Şükür'ün penaltısı ve Arif'in enteresan golüyle Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk galibiyetini alarak Katalanları 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.
Rubin Kazan gibi Galatasaray da Şampiyonlar Ligi'nde ilkleri Barcelona'da yaşamıştı zaten. İlk maçını Barcelona'ya karşı oynamış, ilk galibiyetini de yine Barcelona'ya karşı almıştı Sarı Kırmızılılar

5 yorum:

felix mourinho dedi ki...

büyük kaptan'ın da busquets ve pep'i kestiği anda da ne geçiyor kim bilir aklından? tahminim busquets'in üzerindeki kazağı düşünüyordur!

Schumy dedi ki...

Barca'nın golünü Romario'nun atması da ilginç gelir bana hep.

ahmetokur dedi ki...

Yine gelecek o güzel günler.

ercan 59 dedi ki...

o değilde skorboard umuz dehşet saçıyo

Unknown dedi ki...

Suat'ın yanında tanıdık bir yüz: Sedat Balkanlı.Allah RAhmet Eylesin.