24 Şubat 2010 Çarşamba

GOLCÜ MÜSÜN KARDEŞİM?


Michael Ciani bu gece yine yazdı golünü skor hanesine. Bordeaux'nun bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin üçte birinde O'nun imzası var. Hızını alamamış Bayern Munich maçında da kendi kalesine atmıştı bir golü. Bir defans oyuncusu için Şampiyonlar Ligi adına rekoru kırabilir. İşin ilginç yanıysa ligde tek bir golü dahi bulunmuyor. Guadeloupe'lu hemşehrisi Lilian Thuram'ın izinden gidiyor desek yanılmayız heralde. Thuram dedim de maziye gittim birden. Hırvatistan'a ne çakmıştı vakt-i zamanında be kardeşim.

2 yorum:

Cenky dedi ki...

Hocam nereden nereye. Sen şimdi ne çakmıştı Hırvatistan'a dedin ya benim ne anılarımı canlandırdın.

Fransa-Hırvatistan maçını izlediğimiz yer Kuzenlerin 5 katlı apartmandaki evi. O maçın tadı apayrıydı, ne zevk almıştık. Sonra 99'da yıkıldı o ev, hamile yengemizi ve kuzeni zor çıkardık ilk 3 katı yıkılmış, tost olmuş 5 katlı apartmanın 5. katından. 2 gün sonra eşyaları kurtarmaya gittik. O maçı izlediğimiz televizyonu ben taşıdım, kendi arabama koyup depremden sağ çıkmış cihazı teyzemlere götürdüm. Taşırken aklıma geldi Fransa - Hırvatistan maçı, Kuzene dedim ki "hatırlıyor musun geçen seneki Hırvat maçını? Ne çakmıştı Thuram Hırvatlara" Kuzenin cevap muazzamdı. "Tıpkı depremin bize çaktığı gibiydi, en sürprizinden, en beklenmedik anda." Yenge doğum yaptı, yeğen bugün 10 yaşında ama o sene Fransızlara elendik 17 Ağustos'ta.

Neden mi anlattım bu kadar şeyi? Dost mekan burası, rahatız, çekinmiyoruz çünkü.

Sevgilerimle...

M.T dedi ki...

@Cenky
Bu dokunaklı hatıranı burada paylaştığın için çok teşekkür ederim. Eğer gerçekten bu rahatlığı verebildiysek de ne mutlu bize. Çekinmek yok, paylaşmak var herdaim. Hayat böyle işte, aynı şeylerden farklı anlamlar çıkabiliyor bazen. Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin yeğene. İnşallah bir daha hiç kimse böyle bir acıyı bir daha yaşamaz.
Sevgilerimle...