27 Şubat 2010 Cumartesi

ŞİŞEDEN FORMA OLUR MU?


Ne demek olur mu? Yaparsan olur. NIKE yapmış olmuş mesela. Nasıl dönüştürdüler de böyle bir karışım elde edildi bilemiyorum ama 2010 Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Brezilya, Hollanda ve Portekiz gibi takımlar plastik şişelerden dönüştürülüp imal edilen formalarla sahadaki yerlerini alacak. Her bir forma tam 8 pet şişeden üretiliyor. NIKE bu proje için 13 milyon şişeden 254 ton polyester elde edip bunu forma üretiminde kullanacak. Bu da yaklaşık 29 futbol sahası büyüklüğüne denk geliyor.

Yukarıda saydığım 3 ülkenin dışında Amerika, Güney Kore, Avustralya, Yeni Zelanda, Sırbistan ve Slovenya da bu formalardan giyecekler 2010 Dünya Kupası'nda. Tanıtımda da Pato, Nanni gibi isimler geçmişler objektiflerin karşısına. Bu arada Brezilya formada nostalji yapmış ve bence harika da olmuş. Portekiz'in forması çok sıradan. Hollanda çuval giyse yakışıyor zaten. Bir de Amerika'nın forması gayet şık.

3 yorum:

MY aslan avcısı dedi ki...

pet şişe artıklarından tekstil ürünleri yapıldığını biliyordum,özellikle çin malı ürünlerde,ama pek sağlığa uygun olmadığını duymuştum, nihayetinde plastik giyiyorsun üzerine.. nike yapmışssa elbet bir bildiği vardır.

Metonet dedi ki...

türkiye'de de 1 firma geri dönüştürüp satıyor pet şişeleri tekstile. sağlık sorunu olduğunu zannetmiyorum, en azından çevreye faydalı bir durum.

maRco dedi ki...

yapma be usta brezilyanın neresi güzel nike her yıl ısıtıp ısıtıp önüne koyuyor bu tipi