31 Mart 2010 Çarşamba

BİR MASALDI KOSECKI


Tarihler 4 Mart 1992'yi gösterdiğinde, Werder Bremen-Galatasaray Kupa Galipleri Kupası çeyrek final ilk maçını izleyip, o günü yaşayıp unutabilen azdır heralde. Gerçi iki hafta sonrası Ali Sami Yen'de karlar altında Rotariu'nun çizgide dokunamadığı topla daha bir trajediye sahne olacaktır bu eşleşme. Zira çeyrek finalde eşleşilen Werder Bremen, sezonun sonunda Kupa Galipleri Kupası'nı finalde Monaco'yu 2-0 yenerek müzesine götüren taraf olmuştur. Her ne hikmetse ilk yarıyı evde, ikinci yarıyı da 10 km. uzaktaki dayımlarda izlediğimizi hatırlıyorum. Çünkü umutsuz gidilen Bremen deplasmanında devre, Roman Kosecki'nin golüyle 1-0 önde kapatılmış ve tur umutları daha bir artmıştı. Dayımlarda toplanan ahali ise galibiyet sevincini birlikte kutlayalım diye bir telefon kadar uzaklıktaydı bize.

Tanju'nun ardından transfer rekoruydu Polonyalı fakat ilk sezonunda bekleneni verememişti. Punk yaptırdığı saçlarıyla aykırılığını ispatlamış, yönetimin verdiği parayı beğenmeyip yere atarak da tescillemişti.

Galatasaray'a transfer olduğu Legia Warszawa takımında şu an oğlu Jakub Kosecki forma giyiyor üstelik aynı babası gibi forvet mevkiinde. Zaman ne çabuk geçiyor, ya da biz yaşlanıyoruz. İlk şıkkı tercih ederim her daim.

Kosecki ile ilgili diğer yazı: O Şimdi Nerede? #2

4 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

o tanju'nun koçeskisiydi :)

Cenky dedi ki...

Sevgili Türker yazının sonunda ne oluyoruz dedim bir ara. Geçmiş olsun diyelim, Allah iyi insanla karşılaştırsın.

M.T dedi ki...

@Cenky
Neyse kişisel meseleyi buraya taşımamak gerekirdi aslında. Sildim zaten. Sağolasın. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

UGUR BEKTAS dedi ki...

şu gol hala aklımda,
yattığım yerden nasılda fırlamıştım
henüz 9 yaşındayken...

rövanş ise
tam bi ızdıraptı benim için.
maçın gündüz oynanması,
teneffüste
okulun karşısındaki bakkala koşmama sebepti..
bakkalda 10 dakka radyodan dinliyor,
ve derse geç kalıp fırça yiyordum..

eve gidip
rotariu'nun vurupta
çizgide dönüp dönüp
''girmicem uleen'' diyen topuda görünce,
yıllar sonra hatırlanan acı bi anı çıkıverdi ortaya...