29 Eylül 2009 Salı

MOURINHOCA BİLMEK


Adam ters belli. Yaradılış faktörü bunda fazlasıyla etken. Çıkıntı olduğunu kendi de kabul ediyor. Chelsea'ye ilk imza attığında -ki bizim basın terslik söz konusuysa İngiliz basınının ardından ancak nal toplar- ''I am the Special One'' demişti imza törenine katılan İngiliz gözlere inat. Özel birisi, kimse de inkar edemez. Başarısı azımsanmayacak düzeyde ki İtalyan şampiyonunun başında olması bunun açık bir göstergesi. Chelsea'de O'ndan sonra gelen 4 teknik direktör hala O'nun kurduğu kadronun ekmeğini yedi, yiyor.
Porto ile önce UEFA Kupası'nı kazandığında bazıları gibi takımlarından ayrılmayı tercih etmeyip, gözünü Şampiyonlar Ligi'ne dikmişti. Çünkü aynı futbol dilini konuşabildiği bir takımı vardı. İki biyografisini okudum. Biri Patrick Barclay'in, yazdığı - Chelsea-Barcelona maçı sonrası Ertem Şener sayesinde imzalatma fırsatım olmuştu- diğeri de çok yakın dostu Luis Lorenço'nun kaleme aldığı bir kitaptı.
Belki uzun yıllar futbol oynamadı ama futbolun içinde, futbolu bilenlerin yanındaydı. Sir Bobby Robson ve Louis Van Gaal bunun en bariz örnekleri. Kısa süren Benfica macerası ve ardından yarattığı Porto efsanesi. Jardel'i bile adam gibi oynatabilen tek teknik direktördü Jose.
Seveni çok ama sevmeyeni daha çok. Karizmatik duruşu rakibe gözdağı veriyor fazlasıyla. Kim ne derse desin Jose Mourinho kısa zamanda elde ettiği başarılarıyla adını dünya futbol tarihine çoktan yazdırdı bile.
O'nun hitabı, üslubu, ukalalığını ben seviyorum. Keşke herkes böyle başarılı olabilse, ukalalık o zaman çekilir bir hal alır ancak.
Bu arada üzerindeki sweatshirtü Türkiye'de nereden bulabileceğim konusunda beni bir aydınlatan olursa sevinirim. Çünkü bakmadığım Nike mağazası kalmadı.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Inter'in store'unda bulabilirsin.
burda bulmana pek imkan yok

Facchetti dedi ki...

JOSE MOURINHO !!!

ILYASOFT™ dedi ki...

avcılar'daki can spor nike mağazasında bulabilirsin. ben aldımda ordan biliyorum :))

Arkhe dedi ki...

Türkiye'de ne yazık ki yok;

http://store.inter.it/dettagli.asp?cat=413&id=I9202&ric=&sposta=

Atilla Nesipoğlu dedi ki...

en güzeli shoptan al uğraşma ewine gelsn :D

http://store.inter.it/dettagli.asp?cat=413&id=I9202&ric=&sposta=