5 Eylül 2009 Cumartesi

SAMİ YEN'DE İLK TAKLACI


1997-1998 sezonunda gelmişti Galatasaray'a Osman Coşkun. Kısacası Hayrettin'i yakan adam. Nasıl mı? Yazının devamında anlatacağım o kısımları.
Küçük Hakan'ın, Ergün'ün fırtına gibi olduğu bir kadroda ilk 11'de yer bulabilmesi zordu elbette. 1997-1998 sezonuunun başında Gençlerbirliği'nden gelmişti Galatasaray'a. Keita yokken o vardı yani.

9 Kasım 1997, Ali Sami Yen'de oynanan Trabzonspor maçında Galatasaray ne olduğunu anlamadan 2-0 mağlup duruma düşüyor ve Fatih Terim Sarı Kırmızlılar skoru 2-1'e getirdikten sonra o güne kadar pek ihtiyaç duymadığı Osman'ı sahaya sürüyordu. Herkes bu değişikliğe burun kıvırırken Osman güzel oyununu attığı golle süslüyor ve beraberlik golünün ardından Kapalı tribün önünde tıpkı Keita'nın Maccabi Netanya'ya attığı golden sonra attığı yerden taklasını atıyordu. Gerçi O'nunki biraz daha mütevaziydi. Keita gibi 3 parandeyle bitirmedi saltosunu ama o dönemde böyle hareketlere alışık olmayan tribünler için oldukça ilginç bir görüntü olmuştu bu.

Çorlu'da başlamıştı futbol hayatına, orada Tekirdağspor ardından Gençlerbirliği. Hayrettin'i yakması da o meşhur 18-17'lik maça denk geliyordu. Gençlerbirliği ve Galatasaray arasında 1995-1996 sezonunda oynanan o Türkiye Kupası maçında 3 saat sahada kalan isimlerden biri de Osman Coşkun'du. Karşılaşma penaltılara kaldığında Gençlerbirliği adna ilk penaltıyı kullanan ve Galatasaraylı İlyas'ın penaltıyı kaçırmasının ardından Gençlerbirliği adına son penaltıyı kullanmak için topu beyaz noktaya diken de Osman Coşkun'du. Dolayısıyla attığı golle Galatasaray'ı kupadan ederken, Hayrettin'in de Sarı Kırmızılı takımdaki kariyerini sona erdiren isim oluyordu.

Fatih Terim o maçın ardından O'nu çok istemiş ve ertesi sezon kadrosuna katmıştı. Dile kolay tam 5 sene oynadı Galatasaray'da. Hatta UEFA Kupasını alan kadroda bile yer aldı. Fakat Terim'in gitmesinin ardından O'nu da Bursaspor'a yolladı Galatasaray yönetimi. 1 sezon Bursa'da oynadıktan sonra Belçika'ya gitti. Orada da 1 sezon futbol oynadıktan sonra memleketi Çorlu'nun yolunu tuttu.

Çorlu'da Galatasaray Futbol Okulu'nda yeni yetenekler yetiştiriyor şimdi Sami Yen'in ilk taklacısı. Adını bile hatırlayan yoktur şu an belki ama o 96 ruhunun, peşpeşe 4 şampiyonluklar yaşayan jenerasyonun unutulmaz temsilcilerinden biridir. Bazı futbolcular attıkları tek bir golle hatırlanır demiştim geçenlerde. Osman Trabzonspor'a attığı o kritik golle birlikte, Kapalı'nın önünde attığı o efsane takla ile de hala akıllarda.

Hiç yorum yok: