25 Ekim 2009 Pazar

GENÇ TANJU


Nostalji havamdayım bu aralar. Eskileri özledim. Yeniler tat vermiyor çünkü. Önceden bir derbi maça başlamadan önce, o maçın havasına 5 gün önceden giren ben, bu akşam sanki Soma Linyitspor-Yeni Salihlispor maçını bekler gibiyim.
Dün Johnson'ın golünde Emre Belözoğlu'nun -muhtemelen bu akşam gol atacak Galatasaray'a, öyle hissediyorum nedense- Galatasaray'a attığı ilk golü! anlatmıştım.
Arşivleri karıştırırken Tanju Çolak ilişti gözüme yine. O'nun golleriyle büyüdük, gol kavramını ondan öğrendik. Sadece ben değil, bizim jenerasyon elbette. Samsun'da oynadığı yıllar henüz. Tabii ki o sezon da gol krallığına koşuyor. Maç müthiş bir kar yağışı altında oynanıyor. Rakip Adanademir Spor. Tanju bir de penaltı kaçırıyor maçta. Maç sonunda spiker Ercan Taner kapıyor mikrofonu ve soluğu genç kralın yanında alıyor. O da anlatıyor bir şeyler dili döndüğünce. Ayakları yere basıyor o yıllarda daha. Ne zaman boğaza yelken açtı, o zaman futbol hayatı da özel hayatı da daha bir hareketlendi zaten. Güzeldi o günler.

1 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Vay bee yıllar ne çabuk geçiyor.Bende yıllar öncesine döndüm:)