24 Kasım 2009 Salı

NEFES-VATAN SAĞOLSUN


Son zamanlarda izlediğim en anlamlı filmlerden biriydi. Şiddetle tavsiye ediyorum.

4 yorum:

SirEvo dedi ki...

+1 oğlu +1.
Mükemmel bir filmdi ve izledikten sonra ben de ufak bir şeyler yazmıştım;
http://cineshoot.blogspot.com/2009/10/nefes-vatan-sagolsun.html

armgn dedi ki...

bir reklam yönetmeninin sinema yönetmenlerine işin nasıl yapılması gerektiğinin öğretisidir. Ve ne yazık ki benim sinema eleştirmenlerim, sinema camiam bugüne kadar yapılmış en temiz Türk filmlerinden biri olan bu filmi gündeme taşımaktansa ajitasyonun dibine vurduğu Mahsun Kırmızıgül filmlerine methiyeler düzerler.

bir not daha: bir çatışma sahnesi için izlediğim tüm filmler dahil en iyi iç mekan çekimidir bu film.

M.T dedi ki...

Filmi izleyip de etkilenmemek mümkün değil. Bilmeyenler için anlatmak istemiyorum ama Samsunlunun bakkala yaptığı kinayeli komedi öğesinin arkasından, şiddeti ve akabinde hüznü 1 dakika içine sığdırabilen nadir yapıtlardan biri. Komutanı bulup alnından öpesiniz geliyor filmin sonunda.

Jordan dedi ki...

Bu adam uyuduğu için öldünüz. Kızmayın ona. Kızmayacaksınız. Kendinize kızın. Burası bir birlik. Arkadaşınla hareket edeceksin. O uyusa bile uyumayacaksın. Uyurken ölmeyeceksin! Uyursan ölürsün! Ölürsünüz! Sen uyursan herkes ölür. Bak ‘Hazırım’ yazıyor. Neye hazırsın? Uyurken ölmeye hazırsın. Uyumayacaksınız! Yemeyeceksiniz, dinlenmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailelerinize göndertmeyeceğim. Ölmenizi yasaklıyorum.