16 Haziran 2009 Salı

*DUE ROSSI & DE ROSSI


Villarreal'in yıldızı 'genç' Guisseppe Rossi oyuna bir girdi pir girdi. Sanki Iauqinta ve Gilardino'yu kenara çekip öyle vurulmaz böyle vurulur dersi verdi. Ömer Üründül gibi Lippi'ye akıl vermek haddim değil elbette. O bırakın sadece futbolseverleri, tüm futbol camiasını kendine hayran bırakmış tecrübeli bir isim. Ben Rossi'li bir 11 ile başlayacağını tahmin ediyordum. Villarreal'li golcü bu sezon takımından ayrılacakmış gibi görünüyor. Juventus ve Genoa'dan ciddi teklifler var kendisine.
Çocukluğumdan beri İtalya'ya bir sempatim vardır bunu inkar edemem. Kalede Zenga'nın olduğu, Maldini'nin bıyıklarının yeni yeni terlediği, Baresi'li, Bergomi'li, Giannini'li, Vialli'li ve Schillaci'li İtalya 90 kadrosu, o dönemler bir ilkokul talebesi olan benim, futbolu daha çok sevmemi sağlayan gök mavisi renklerdi. İtalya'nın o kupada yediği tek gol yarı finalde Caniggia'nın ayağından gelmişti ve talihsiz bir şekilde normal süresi 1-1 sona eren maçta penaltı atışları sonucu kendi evlerinde Napolili Maradona'nın Arjantin'ine elenmişlerdi.
De Rossi'nin golü de alkışlanacak bir vuruştu. Çaprazdan o kör noktayı görmek, usta bir golcünün bile cesaret edemeyeceği bir kabiliyet ister.
İtalya, Amerika'yı 'adıyla' yendi. Bradley ve Altidore dışında çabalayan bir isim olmayınca ABD kolay teslim olmak zorunda kaldı ister istemez. Bir de 10 kişi kalmak eklenince İtalya'nın galibiyeti kaçınılmaz oldu. Tek merak gollerin hangi dakikalarda geleceğiydi sadece.
İtalya 2. maçını 18 Haziran Perşembe, Brezilya'ya ecel terleri döktüren Mısır ile oynayacak. Umarım B grubunda yine bol gollü bir maç izleriz.


*DUE İtalyanca 2 anlamına geliyor.

Hiç yorum yok: