17 Haziran 2009 Çarşamba

DÜNYA KUPASI BAŞLAMASIN



Çok ciddiyim. Eğer bu 'vuvuzela' eziyetini bir ay boyunca çekeceksek hiç başlamasın. Zulu kabilesinin icadı olan bu boruyu her kim o stada sokuyorsa buna bir an önce bir önlem alınmalı. Ama Konfederasyon Kupası acı bir gerçekle yüzyüze kalmamızı sağladı. O iğrenç boru sesleri durmak bilmiyor adeta. Hele Yeni Zelanda-İspanya maçının sonlarına doğru sadece kulak tırmalayan, sinek vızıltısı gibi boruların oluşturduğu akustik sinir bozucuydu. Futbol insanla güzeldir, taraftarla güzeldir, boruyla borazanla değil.



Hadi Afrikalıları anladık da İtalyanlara ne oluyor o kısmı çözemedim. Hemen benimsemişler olayı, sanki borusuz içeri almıyorlar gibi. Yok yok. Çekilmez bu çile. Keşke bütün maçlar İngiltere'de oynansa. İnsan o alkışları, o taraftar sesini duyunca mest oluyor resmen.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynı kötü ses Santiago Barnebaudanda çıkıyor maalesef. İspanyollarda da var o boru sesi , İtalyanlardan bomba sesi gelir , türklerden küfür , ingiliz seyircilere seyirci değil deriz ama en çok korkutan o gol kaçınca aouuvvv üstüne alkıştır.