18 Temmuz 2009 Cumartesi

O EL


Alex Ferguson'ın eli. Yani David Backham'ın 14 yıllık Manchester United kariyerine son veren el.
23 Nisan 2003 akşamı Old Trafford'da Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Real Madrid'i ağırlar Manchester United. Alex Ferguson ile David Beckham arasında gerilen ipler, soyunma odasında krampon fırlatmaya kadar uzanmış ve artık kopma noktasına gelmiştir. Becks artık kadro dışı bırakılmaya başlanmış, çoğu maçlara yedek çıkıyordur. Kendisi de bu durumdan hiç memnun değildir.

Madrid'de oynanan ilk maçta forma giymiş, rövanşta da giyeceğini ummaktadır ama maç öncesi kendisini yanına çağıran İskoç teknik adam O'na ilk 11'de Solskjaer'e şans vereceğini söylemiştir. Morali bozulmuştur bir kere.
Maç başlar Real Madrid ilk maçtaki 3-1'lik skor avantajına da güvenerek dalga dalga Manchester kalesine gelmeye başlamıştır. Ronaldo günündedir o gün, 3 gol birden yollar Manchester United ağlarına. Hatta oyundan çıkarken İngiliz taraftarlar Brezilyalı futbolcuyu alkış yağmuruna tutarlar.
Skor 3-2'ye gelince Ferguson 63. dakikada Veron'un yerine Beckham'ı oyuna alır. Becks 71 ve 85. dakikada attığı gollerle skoru Manchester United lehine 4-3'e çevirir. Bu skor yetmeyecektir turu atlamak için Manchester'a elbet ama bu hem kulübün prestijidir, hem de Beckham için bir gurur meselesidir artık.

Dakikalar 90'ı gösterdiğinde bir frikik kazanır Manchester United ve topun başına David Beckham gelir. Vuruşunda top direği adeta yalayarak auta çıkar.

David Beckham o dakikaya kadar görevini yapmanın bilinci ve gururuyla görev yerine dönerken Alex Ferguson da gayet mutsuz bir şekilde elini silkeler Beckham'a karşı.

İşte o hareketi daha sonra maçın tekrarını izlerken televizyondan gören David Beckham artık Manchester United'da daha fazla kalamayacağının ve bir Real Madrid maçının ardından kendisine Madrid yolunun gözüktüğünün kararını vermiştir.

Hiç yorum yok: