21 Ağustos 2009 Cuma

TATİL ANILARI - 1


Gazetelerdeki köşe yazarları tatile çıktıklarında köşeslerinde '' ...... ...... senelik izninin bir bölümünü kullandığı için 1 hafta aramızda olmayacaktır '' şeklinde yazıları görürüz ve ne hikmettir ki o yazar tatilden döndüğü zaman ülke meseleleri için '' Tatil Anıları 1-2-3.... '' adı altında tatilde gittiği yerlerde halkla konuştuklarını yazıya döker. Bende bunun bir ekmeğini blogta bir yemek istedim. Tatilden döndükten sonraki ilk yazımda belirtmiştim, tatil için Marmaris'e gittim ve yaklaşık 12 gün Marmaris'te kaldım. Marmaris aslında halen daha Bodrum-Çeşme-Antalya ve çevresi gibi çok fazla keşfedilmediği ve genellikle turistlerin geldiği bir yer olduğu için sanki Türkiye değilmiş gibi görünse de yukarıdaki manzarayı görünce Türkiye'de olduğumu hemen anladım. İngiliz turistlerin sayısının bir hayli fazla olduğu Marmaris'te bizimkiler hemen kafayı çalıştırmış ve Manchester United'lılar için '' Red Devils of Manchester Bar '', Liverpool'lular için '' Anfield Bar '' Glasgow Rangers'lılar için '' Ibrox Bar '', Celtic'liler içinde '' Park Bar '' hemen kurulmuş. Bunun yanı sıra Glasgow Rangers'ın GS Store, Kartal Yuvası ve Fenerium'a benzer ufakta bir mağazasıda bulunuyor. Barlarda genellikle maçlar izleniyor ve maç zamanı barlarda yer bulmak hakikaten çok zor oluyor. Neyse tamamına uğramışlığım olduğu için hep ile ilgili ayrıntılı bilgileri de kısa sürede sizlerle paylaşacağım.

3 yorum:

John Doe dedi ki...

Hangisi ilk açmış acaba? Bu işin öncüsü akıllı adammış :) sen hangisine gittin . Anfield'a mı?

mcD dedi ki...

Old Trafford bar da var manchesterlılar için.
Marmariste çokca görmüşssündür, beyaz tenli, göbekli, kolunda manchester dövmeli dayıları. sırtlarında kocaman england yazıyo çoğunun. Onlarla muhabbet çok güzel oluyo:)

S.H dedi ki...

John Doe; tabii ki de United'ın barına kendilerinden haz etmediğim için gitmedim ama her yer açık olduğu için bir uğrama söz konusu oldu